Recensie

Annefloor

Annefloor | Gea Veldkamp

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit jeugdboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Annefloor (Gea Veldkamp).

Inhoud
Annefloors ouders willen in de kerstvakantie op bezoek bij familie in Zweden en daar zit ze dus echt helemaal niet op te wachten. Dan is ze eindeloos ver bij haar vrienden vandaan en zit ze bovendien opgescheept met haar irritante nichtje Astrid. In een poging om eronderuit te komen bedenkt Annefloor een plan om niet mee te hoeven, maar als ze dat oppert, willen haar ouders daar niets van weten; het hele gezin moet mee. Annefloor heeft er flink de balen in en alsof dat alles nog niet stom genoeg is, verloopt de vriendschap met haar beste vriendin Ellen ook steeds stroever, terwijl ze het eerder altijd goed met elkaar konden vinden. Ze krijgen zelfs ruzie, net voordat de vakantie begint. En dan lijkt Annefloor dat familiebezoek en een beetje afstand van haar vrienden plots zo gek niet meer…

Mening
Als je zin hebt in een leuk, eigentijds meidenboek, kun je dit exemplaar van Gea Veldkamp met een gerust hart in huis halen, want dat is er eentje. Het verhaal voldoet namelijk aan heel wat criteria daarvan. Zo is de hoofdpersoon op-en-top een hedendaagse tiener. Er hangt romantiek in de lucht. Wat er zoal gebeurt, is herkenbaar voor meisjes van een jaar of vijftien. De sfeer die het ademt, heeft iets gezelligs. En het thema ‘vriendschap’ neemt een belangrijke plek in – net als ‘fomo’, met daaraan verbonden nog een klein lesje, maar dit terzijde. Tot zover louter positief. Maar daarnaast zijn er ook wel wat minpuntjes te noemen en de grootste daarvan is zoals het geschreven is: niet zo geweldig. Of het mist een goede redactie. Hoe dan ook, het gevolg is dat het niet helemaal lekker wegleest.

Conclusie
Annefloor is, evenals haar gelijknamige hoofdrolspeelster, leuk, aardig en gezellig. Van dit boek gaan vast heel wat tienermeiden blij worden!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.