Recensie

Wow! Ons huis is vol

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit jeugdboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Wow! Ons huis is vol (Mirjam Schippers).

Inhoud
De geboorte van een baby – een zusje! – heeft behoorlijk wat impact op het leven van Fleur Hofman en Fenna van den Heuvel. Niet alleen omdat de komst van zo’n kleintje, naast veel vreugde, de nodige veranderingen voor hen en de anderen van het samengestelde gezin met zich meebrengt, ook omdat de bevalling niet zo goed is verlopen en hun (stief)moeder rust moet houden. Daardoor komen er namelijk meer verantwoordelijkheden op hun schouders terecht. Bovendien is Fleur bezorgd om haar. Wat nu als ze niet meer beter wordt… Ondertussen heeft Fenna ook haar zorgen, maar dan om haar vriendin Rosalie. Ze heeft geen goed gevoel bij haar relatie met jongen van volleybal en piekert over wat ze ermee moet. Lukt het Fleur en Fenna om zich door deze lastige tijd heen te slaan?

Mening
Vanaf de allereerste bladzijde voel je je thuis in dit meidenboek, want het is warm, gezellig en vriendelijk. Die sfeer heeft Mirjam Schippers erg goed met woorden weten te creëren, en ze heeft wel meer goed gedaan. Het feit dat dit verhaal perfect aansluit bij de leefwereld van tienermeiden, omdat het vol zit met zowel fijne als minder fijne issues en gebeurtenissen die op die leeftijd spelen, is namelijk ook een plus. Net als de personages, die aanspreken en voelen als kennissen, al zijn ze wel aan de voorbeeldige kant: nooit boos, erg lief en vrij volwassen… Iets minder is de wijze waarop het geschreven is. Op zich leest het lekker weg, dat is het niet, maar het taalgebruik is – als gevolg van een poging om te variëren met woorden? – best gekunsteld soms. En zo is er nog wel een enkel verbeterpuntje.

Conclusie
Wow! Ons huis is vol lees je in een ommezien en met een glimlach uit – zo plezierig is dit eigentijdse, leuke boek voor middelbareschoolmeiden.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.