Recensie

Help! Herrie in huis

Help! Herrie in huis | Mirjam Schippers

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit jeugdboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Help! Herrie in huis (Mirjam Schippers).

Inhoud
Nu de vader van Fenna van den Heuvel en Fleur Hofmans moeder met elkaar getrouwd zijn, wonen ze met maar liefst negen personen in één huis en daar moet zowel Fenna als Fleur aan wennen. Hoewel het meestal gezellig is, zorgt zo’n groot samengesteld gezin ook voor drukte. Fenna heeft er vooral moeite mee dat er daardoor minder tijd overblijft voor haarzelf en ze mist haar moeder nog steeds. Fleur herkent dat van die drukte wel, maar ze heeft ook veel andere dingen aan haar hoofd. Zoals Juda – is ze nu wel of niet op hem verliefd? Of de profielkeuze die ze moet maken, terwijl ze niet goed weet wat bij haar past. En alsof dat nog niet genoeg is voor beiden, hebben hun ouders op een zeker moment ook nog iets speciaals te vertellen, wat dubbele gevoelens bij hen oproept…

Mening
Dit jeugdboek gunt middels wisselende perspectieven, die soms wel ietwat verwarrend kunnen zijn, een blik in het leven van twee tienermeiden en zit vol elementen die in het leven van jonge meiden belangrijk zijn. En het gaat niet alleen over leuke dingen, er is ook ruimte voor dat wat op die leeftijd vaak lastig is. Daarnaast wordt er goed geschetst welke worstelingen een samengesteld gezin met zich kan meebrengen, zoals dat het fijn is om weer twee ouders te hebben, maar er is ook het gemis van de ouder die er niet meer is. Dat alles samen, plus de vlotte pen en het inlevingsvermogen – gedachten en gevoelens worden goed onder woorden gebracht – van Mirjam Schippers, zorgt ervoor dat het verhaal aanspreekt, al is het soms wat te uitgebreid; niet alles wat langskomt is zo relevant.

Conclusie
Help! Herrie in huis is een gezellig, eigentijds meidenboek, dat garant staat voor het nodige leesplezier en fijne leesuurtjes. Een dikke leestip voor tienermeiden!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.