Recensie

Megadeal in Münster

Megadeal in Münster | Bert Wiersema

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit jeugdboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Megadeal in Münster (Bert Wiersema).

Inhoud
Steven, Kirsten Simons en hun ouders zijn nog maar juist thuis na een tripje naar Schotland als hun vader gebeld wordt door hun vriend, baron VanderMole. Die vertelt hun over zijn Duitse kennis, Holger Müller, die een bijzondere oude akte heeft gevonden in het stadsarchief van Münster, waar hij het hoofd van is. Alleen is het stuk perkament aan een zijde niet meer te lezen is en nu is de vraag of vader Simons kan helpen om die tekst weer leesbaar te maken. Op het eerste gezicht lijkt dit een routineklusje en hij stemt toe. Maar waarom wordt er vervolgens bij de familie ingebroken? En waarom begint de Duitse en de Nederlandse politie een klopjacht op hen, in plaats van hen te helpen? Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Maar de vraag is wie er werkelijk te vertrouwen is…

Mening
Met ruim vijftig titels op zijn naam, zou je denken dat Bert Wiersema toch eens uitgefantaseerd moet zijn, maar met dit kersverse avontuur bewijst hij het tegendeel. De achtergrond ervan is beslist boeiend, want die bestaat uit de roerige tijd begin zestiende eeuw in Münster, met Jan Matthijs, en ook de twintigste-eeuwse bisschop Clemens August von Galen maakt er deel van uit. Maar het is vooral hetgeen er zich op de voorgrond afspeelt, wat dit verhaal aantrekkelijk maakt, want dat is flink spannend door alle actie die eraan te pas komt en de race tegen de klok op het laatst. Of het ook allemaal geloofwaardig is… dat niet echt en de afloop laat zich enigszins voorspellen. Dat is misschien jammer; tegelijkertijd is het niet zo heel erg, want het doet weinig af aan het leesplezier.

Conclusie
Megadeal in Münster is een lekker spannend boek dat je in sneltreinvaart en waarschijnlijk op het puntje van je stoel uitleest. Oftewel: een dikke prima!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.