Recensie

Zie, Ik kom spoedig

Zie, Ik kom spoedig | Wim Grandia

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbelstudie een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Zie, Ik kom spoedig (Wim Grandia).

Inhoud
Het bijbelboek Openbaring, wat moet je daarmee? Waarom zou je de moeite nemen om het boek te lezen en te bestuderen? Wat moet je met al die apocalyptische beelden en vaak lastig te begrijpen symboliek? En wat is nu de waarheid over de eindtijd, wederkomst en de opname voor, tijdens of na de grote verdrukking? In dit boek vind je het antwoord op deze vragen. In veertig bijbelstudies wordt het laatste boek van de Bijbel onder de loep genomen en duidelijk gemaakt wat er met alles wordt bedoeld en hoe actueel de woorden die Johannes eeuwen geleden schreef zijn. Met als doel dat je er zo achter komt wat God door Openbaring heen tot je te zeggen heeft en wat je daarmee kunt en moet, zodat je goed bent toegerust voor het leven vandaag de dag en de tijd die wacht.

Mening
Je moet het Wim Grandia nageven: hij is ontzettend diepgravend en uitgebreid te werk gegaan bij deze bestudering van Openbaring. Elke perikoop wordt tot in detail besproken, inclusief verwijzingen naar andere bijbelse profetieën, en door de toegankelijke wijze waarop dat is gedaan; de voorbeelden, die trouwens niet altijd zo geslaagd zijn; en de soms gebruikte infographics, wordt duidelijk wat de betekenis ervan is. Of beter gezegd: hoe rijk, hoopvol en belangrijk die is voor wie gelooft! Tegelijk houdt deze uitvoerige analyse in dat de studies nogal lang zijn en eigenlijk té lang om je aandacht aldoor vast te houden en al het gezegde te onthouden. En sommige interpretaties zijn, hoewel gefundeerd, echt een mening, die misschien niet helemaal aansluit bij wat jij gelooft of hebt geleerd.

Conclusie
Zie, Ik kom spoedig neemt je mee door het bijbelboek Openbaring en zet je stil bij alles waarvan je iets kunt leren en waaruit je hoop kunt putten. Een grondige bijbelstudie!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.