Recensie

Raak me

Raak me | Sarianne van Dalen, Willemijn de Weerd

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbelstudie een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Raak me (Sarianne van Dalen, Willemijn de Weerd).

Inhoud
Geraakt worden door God. Daar kun je in dit gebroken leven soms zo naar verlangen en tegelijkertijd is het voor je gevoel wellicht onbestaanbaar, want jij bent hier op aarde en God is in de hemel – een onmetelijk eind uit elkaar. En toch, het is mogelijk. Je kunt in je bestaan van alledag geraakt worden door God. Hoe precies? Daarover lees je alles in deze bijbelstudie. Aan de hand van verhalen over mannen en vrouwen uit de Bijbel en voorbeelden uit het dagelijks leven, verdieping, vragen en oefeningen ontdek je hoe God met behulp van de zintuigen – door te horen, te ruiken, te kijken, te proeven en te voelen – vroeger mensen raakte en dat vandaag de dag nog altijd doet. En met welk doel. Zodat je Gods aanrakingen leert opmerken en vanaf nu (meer) zult gaan ervaren. Elke dag opnieuw.

Mening
Je verdiepen in je zintuigen – het is een geloofsverrijking; dat is wat deze bijbelstudie belooft en tevens waarmaakt. En dat middels overdenkingen met een verwerking. Hoewel die eerste, die je meer leren over de rol van een zintuig in bijbelse context, maar op zich weinig nieuws bevatten, zeker van waarde zijn, is het toch met name wat daarna volgt waar je veel aan hebt. Omdat daarin wordt verteld welke meerwaarde een zintuig voor je leven – je gezondheid, relaties, werk – heeft, als je het goed gebruikt. Omdat je daarin ontdekt hoe je een zintuig kunt inzetten ten bate van je geloof. Omdat je daarin ideeën opdoet om God te ontmoeten en door Hem geraakt te worden. Wat allemaal te danken is aan de combinatie van praktische uitleg, herkenbare voorbeelden, vragen en oefeningen.

Conclusie
Raak me prikkelt al je zintuigen en maakt je zo bewust van de manieren waarop God je raakt. Een mooie, leerzame bijbelstudie voor vrouwen(groepen).


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.