Recensie

Strijdvaardig

Strijdvaardig | Anne van der Bijl

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbelstudie een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Strijdvaardig (Anne van der Bijl).

Inhoud
Als je hoort wat er vandaag de dag in de wereld gebeurt en gaande is – natuurrampen, hongersnoden, epidemieën, oorlogen, geloofsvervolging – kun je zomaar bang worden. En dat terwijl het juist nodig is dat je in deze tijd moedig bent, bereid om door God te worden ingezet in de strijd tegen het kwaad dat de bron van al deze ellende is. Waarom dat zo is en wat dat precies van je vraagt, dat vertelt dit boek. Het bevat bijbelstudies over de vijf bijbelse strijders David, Elia, Jona, Mozes en Gideon, waarin je verdiept in hun leven, woorden en daden. Om zo te leren hoe je Gods stem verstaat, gehoor geeft aan Zijn opdracht om het Evangelie te delen en strijdt tegen alles wat je bij God vandaan houdt. Zodat je strijdvaardig kunt zijn in een vijandige wereld, dienstbaar aan God en mensen.

Mening
Dit boek kun je niet lezen zonder je aangesproken te voelen, want op nagenoeg elke bladzijde wordt er een appel op je gedaan – om na te denken over je roeping, om het Evangelie te verspreiden, om te strijden tegen het kwaad. En met zo veel overtuigingkracht – je proeft de passie van Anne van der Bijl voor het werk in Gods Koninkrijk en zijn toewijding aan God – dat je eigenlijk wel iets móét doen met hetgeen je leest. Heel activerend en inspirerend, dus. Bovendien is het leerzaam, aangezien elk van die oproepen zit verpakt in een krachtig geschreven bijbelstudie die je meer leert over de centraal staande bijbelse figuur en over de manieren waarop God te werk gaat als Hij je roept tot Zijn dienst en strijdbaar maakt, waarbij de nadruk ligt op het belang van gebed. Niets op aan te merken.

Conclusie
Strijdvaardig leert en motiveert je om je geloof om te zetten in strijdvaardige daden en te vechten tegen het kwaad. Een must-read voor wie gelooft!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.