Recensie

Thuis in het Woord

Thuis in het Woord | Jen Wilkins

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbelstudie een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Thuis in het Woord (Jen Wilkin).

Inhoud
De Bijbel bestuderen helpt je meer te weten te komen over God – over wie Hij is, wat Hij heeft gedaan, doet en nog zal doen, wat Zijn wil (voor jou) is – en zo te groeien in je geloof. Maar in de praktijk blijkt het bestuderen vaak best lastig, en niet alleen omdat het moeilijk is om er tijd en/of motivatie voor te vinden. Meestal is de reden ervan dat je bepaalde dingen niet snapt of niet kunt plaatsen, of dat je belangrijke inzichten mist. En daarom is er dit (bijbelstudie)boek. Het gaat zowel dieper in op de vraag wat het bestuderen van Gods Woord van je vergt, als dat het er een duidelijke aanpak voor biedt, om je zo te helpen een spade dieper te gaan in je bestudering van de Bijbel. Zodat je God beter leert kennen en vervolgens ook jezelf, je hart verandert en je meer op God gaat lijken.

Mening
Dit boek rekent af met de gedachte dat je de Bijbel beter leert kennen door ‘slechts’ de woorden die zwart-op-wit op de bladzijden staan te lezen. Jen Wilkin stelt namelijk dat er heel wat meer bij komt kijken en het meeste van wat ze aanvoert om dat punt te onderbouwen, en dat doet ze aansprekend en helder, is inzichtvol. Zoals de verkeerde gewoontes die je jezelf kunt hebben aangeleerd als het gaat om bijbellezen. Fijn is dat het vervolgens ook praktisch wordt gemaakt door de handvatten die worden aangereikt om de Bijbel op de juiste manier te bestuderen – de vijf G’s: (studeren met een) gericht doel, gericht perspectief, geduld, gericht proces, gebed. Want juist dat deel inspireert om ermee aan de slag te gaan en je best te doen om (nog meer) thuis te raken in Gods Woord.

Conclusie
Thuis in het Woord helpt je op een diepgravende wijze in Gods Woord te duiken, op zoek naar bijbelse schatten. Een aanrader voor alle bijbellezers!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.