Recensie

Putten uit de Bron

Putten uit de Bron | Tineke Tuinder

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbelstudie een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Putten uit de Bron (Tineke Tuinder).

Inhoud
Door heel de Bijbel heen lees je over vrouwen die op een bepaald moment in hun leven God ontmoetten en wier leven voorgoed veranderde, nadat ze levend water uit Hem, de onuitputtelijke Bron, hadden geput. In dit bijbelstudieboek maak je (opnieuw) kennis met vijftien van hen, onder wie Hagar, Rebekka en Priscilla. Aan de hand van korte bijbelstudies neem je een kijkje in hun leven en trek je een poosje met hen op, waardoor je in elk van hun verhalen handvatten zult vinden die je helpen om God tot de bron van je bestaan te maken. Zodat je vervolgens, in navolging van deze bijbelse vrouwen, zult ontdekken dat het levende water dat Hij geeft alles in zich heeft wat je nodig hebt om overeind te blijven in dit gebroken en soms zo moeilijke leven, en om te gedijen en vrucht te dragen.

Mening
Bijbelstudies over vrouwen uit de Bijbel, daar zijn er meer van en daarmee is de insteek van deze bijbelstudie niet heel origineel en ook de vrouwen die aan bod komen zijn veelal de bekendere. Dat is enerzijds wellicht een beetje jammer, anderzijds is het niet zo erg. Omdat dit toegankelijk geschreven boek je doet ontdekken dat er, ook als je al bekend bent met hen en hun leven, nog genoeg over en van hen te leren valt. En doordat Tineke Tuinder dat laatste in de studies zelf en door middel van de afsluitende vragen steeds op een aansprekende en begrijpelijke manier vertaalt naar het leven vandaag de dag en specifieker dat van jou, als lezer, heb je er ook daadwerkelijk wat aan. Zowel in praktische zin – je kunt er concreet iets mee – als dat je bemoedigd wordt en opgebouwd in je geloof.

Conclusie
Putten uit de Bron zit vol bemoedigende, leerzame en praktische lessen van vrouwen van toen voor vrouwen van nu. Een fijne, mooie bijbelstudie!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.