Recensie

In Zijn voetsporen

In Zijn voetsporen | Max Lucado

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbelstudie een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van In Zijn voetsporen (Max Lucado).

Inhoud
Israël, het is het land waar Jezus’ aardse leven zich afspeelde. Het begon allemaal in Bethlehem, waar Hij ter wereld kwam, en Zijn jeugdjaren bracht Jezus door in Nazareth. Daarna, toen Hij aan Zijn rondwandeling op aarde begon, voerde de tocht naar onder andere Galilea, de Jordaan en Bethanië, waar Hij sprak, werkte en Zijn liefde uitdeelde. En tot slot ging Jezus’ weg over de Via Dolorosa naar de plek waar Hij de dood verslagen heeft. In deze bijbelstudie word je meegenomen op reis langs deze plekken, ontmoet je sommigen van de mensen die er woonden en sta je stil bij de beloftevolle woorden die Jezus er sprak. Zo doe je kostbare levenslessen op én word je aangespoord om in Zijn voetsporen te volgen, zodat je uiteindelijk je bestemming zult bereiken en thuiskomt bij Hem.

Mening
Deze toegankelijke bijbelstudie brengt de wereld waarin Jezus leefde dichtbij. Dat is te danken aan de wijze waarop die onder woorden is gebracht; de beschreven plaatsen worden levendig voor ogen gesteld en je leeft je moeiteloos in in de bijbelse figuren die de revue passeren. Het gevolg daarvan is dat ook jij je bemoedigd voelt door wat Jezus tegen hen zei en dat je dezelfde waardevolle lessen leert als zij, plus wat extra, want Max Lucado heeft er ook een aantal gestopt in de voorbeelden die hij ontleent aan het dagelijkse leven en in de verwerkingsvragen. Er zitten dus genoeg geestelijke juweeltjes in dit boek, maar doordat het ergens iets mist – het is lastig de vinger te leggen op wat precies – is het het gewoon net niet helemaal en dat gaat ten koste van de overtuigingskracht.

Conclusie
In Zijn voetsporen zit vol eeuwenoude lessen met actuele zeggingskracht en herinnert je aan Jezus’ tijdloze beloften. Een leerzame, bemoedigende bijbelstudie.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.