Recensie

Alles heeft zijn tijd

Alles heeft zijn tijd | diverse auteurs

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit dagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Alles heeft zijn tijd (diverse auteurs).

Inhoud
Alles heeft zijn tijd, zo stelt prediker in de Bijbel. Er is een tijd om geboren te worden en een tijd om te sterven; een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd van oorlog en een tijd van vrede… Zo wisselen verschillende tijden elkaar af in het leven. In dit dagboek draait het om deze levensseizoenen en elk ervan – achtentwintig in totaal, ontleend aan Prediker 3 – is uitgewerkt in overdenkingen, gebeden en praktische toepassingen. Op deze manier ontdek je dat iedere tijd een uniek karakter heeft en dat je ervan mag genieten, ervan mag leren, erdoor mag groeien (in je geloof) of erin mag berusten, in het vertrouwen dat God voor je zorgt. En, belangrijker nog, word je er dag aan dag aan herinnerd dat God altijd bij je is, in welk seizoen jij je op dat moment ook bevindt.

Mening
Veel nieuws steek je van dit dagboek wellicht niet op – er worden vooral dingen gezegd die je, als gelovige, waarschijnlijk al weet en het is ook niet heel anders dan zijn soortgenoten. Maar dat wil niet zeggen dat het van weinig waarde is; integendeel juist. Want de overdenkingen raken aan het leven van alledag – aan de vreugdevolle momenten en de moeilijke – waardoor je je aangesproken voelt en de bijbelse boodschap die ervan uitgaat of de les die erin schuilt zodoende niet het ene oor in en het andere uit gaat, maar werkelijk bij je binnenkomt. Zo ontvang je steeds als je erin leest bemoediging of hoop of word je aan het denken gezet. De opdrachten en gebeden die het verder bevat, helpen je om je geloof in praktijk te brengen en om in gesprek te gaan met God. Mooi, toch?

Conclusie
Alles heeft zijn tijd is perfect voor vrouwen die midden in het leven staan en graag dagelijks worden bemoedigd door God(s Woord). Een fijn dagboek!


Bekijk ook

Een reactie op “Alles heeft zijn tijd

  1. Naomi schreef:

    Ik heb ‘m hier liggen om volgend jaar te gaan gebruiken als dagboek. Ben erg benieuwd, maar je recensie klinkt alvast veelbelovend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.