Recensie

Kom tot rust

Kom tot rust | Max Lucado

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Kom tot rust (Max Lucado).

Inhoud
Als gelovige mag je alles wat jou het leven moeilijk maakt in Gods handen leggen; dat staat meerdere keren zwart-op-wit in de Bijbel. Maar vaak is het makkelijker gezegd dan gedaan, want dat soort dingen écht loslaten en overgeven is moeilijk. Met als gevolg dat je je overweldigd kunt voelen door zorgen en moeiten, of dat angst, stress of minderwaardigheidsgevoelens je te veel dreigen te worden. Dit dagboek is voor wie zich daarin herkent. Het bevat negentig korte maar krachtige overdenkingen vol bemoediging en een belofte van God die je eraan herinnert dat je er niet alleen voor staat. Dat er is Iemand is bij Wie je tot rust kunt komen en Die niets liever wil dan jouw last op Zich nemen, om je vervolgens in ruil daarvoor een eeuwigdurende vrede te geven die alle verstand te boven gaat.

Mening
Van dit dagboek kun je misschien niet zeggen dat er echt nieuwe bijbelse inzichten in te vinden zijn, want veel van wat er op bijbels gebied wordt gedeeld, is wel bekend voor wie een beetje thuis is in Gods Woord. Maar dat neemt niet weg dat het o zo fijn is om te lezen, vooral als je het om wat voor reden ook moeilijk hebt. De overdenkingen hebben namelijk zo’n bemoedigende, troostrijke bijbelse boodschap! En natuurlijk laat Max Lucado – tenslotte is dat zijn handelsmerk – die vergezeld gaan van een treffende illustratie of uitleg, of een herkenbaar voorbeeld dat het gezegde nog aansprekender maakt. De wijze waarop er steeds afgesloten wordt, is trouwens ook een pre: met een hoopvolle bijbeltekst, een krachtige belofte van God en schrijfruimte voor je gedachten en voor een gebed.

Conclusie
Kom tot rust weet je bladzijde na bladzijde te bemoedigen met een hoopgevende bijbelse zekerheid. Dit dagboek is wat je nodig hebt als het leven je zwaar valt.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.