Recensie

De 100 mooiste bijbelverzen

De 100 mooiste bijbelverzen | Leo Heuvelman

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit dagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De 100 mooiste bijbelverzen (Leo Heuvelman).

Inhoud
Als je gelooft, heb je ze vast ook: bepaalde bijbelteksten die je dierbaar zijn. Gedeelten uit het Woord van God die een speciale betekenis voor je hebben. Omdat je ze hebt meegekregen van een ander, bij je doop of toen je belijdenis deed. Omdat de woorden je raken. Omdat ze de kern van jouw geloof weergeven. Of misschien omdat ze je stilgezet en iets geleerd hebben. Welke verzen dat zijn, is voor jou anders dan voor een ander, maar er is een groot aantal dat door velen geliefd is en honderd daarvan, zowel uit het Oude als het Nieuwe Testament, vind je in dit dagboek. Ze zijn uitgewerkt in overdenkingen, waarbij wordt ingezoomd op de betekenis van de woorden en ze worden toegepast op jouw leven. In de hoop dat deze bijbelverzen je hart zullen raken en jou tot zegen zullen zijn.

Mening
Leo Heuvelman heeft iets moois geschreven, want dit dagboek spreekt aan, bemoedigt, inspireert en leert. Dat het dat allemaal doet, komt doordat de overdenkingen, die overigens wel wat aan de lange kant zijn, enige herhaling kennen en er wordt nu en dan van de hak op de tak gesprongen, zijn opgebouwd uit verschillende elementen. Soms zijn er verhalen die over andere personen die inspiratie bieden voor je eigen geloofsleven. De (persoonlijke) voorbeelden uit het dagelijks bestaan maken dat de boodschap appelleert aan je hart. Wat er aan bijbelse context geboden wordt, bevat vaak wat leerzaams. En altijd zit er wel iets van bemoediging, troost of hoop in – de ene keer in de uitleg, dan weer in het lied of het gedicht dat erbij staat. Echt fijn om honderd dagen lang uit te lezen!

Conclusie
De 100 mooiste bijbelverzen zet je stil bij honderd bijbelse pareltjes en zo dat je erdoor groeit en wordt bemoedigd in je geloofsleven. Een mooi dagboek!


Bekijk ook

Een reactie op “De 100 mooiste bijbelverzen

  1. Naomi schreef:

    Dit lijkt me een heel mooi boek. Ik ga ’m op mijn lijstje zetten. Dank je wel voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.