Recensie

Bloei

Bloei | Anne-Lynn van Beek

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit tienerdagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Bloei (Anne-Lynn van Beek).

Inhoud
Als tiener bevind je je in de bloei van je leven – een tijd waarin je je volop ontwikkelt en vaak op zoek bent naar jezelf. En die zoektocht brengt soms veel onzekerheid met zich mee. Je kunt je afvragen: Wie wil ik zijn? Mag ik zijn wie ik ben? Wat is Gods plan voor mijn leven? Of misschien twijfel je wel aan Gods bestaan en vind je het lastig om te geloven. Wat ook op jou van toepassing is, in beide gevallen geldt dat je veel kunt leren van bijbelse vrouwen In dit dagboek maak je kennis met velen van hen, zowel uit het Oude als het Nieuwe Testament. Daarbij verdiep je je in diverse bijbelse onderwerpen en je leest over de bijzondere taken en talenten die God vrouwen geeft. Zo leer je dicht bij Hem te leven, wat tot gevolg zal hebben dat je geloof groeit en alles wat je doet tot bloei komt.

Mening
Het zijn niet enkel de bekende, diepgelovige bijbelse vrouwen die Anne-Lynn van Beek in dit dagboek aan bod laat komen, het gaat eveneens over een aantal over wie nauwelijks iets in de Bijbel vermeld staat en zij die geen voorbeeld in het geloof zijn, en dat is leerzaam. Je steekt daardoor, of anders door sommige behandelde onderwerpen, dan ook zeker wat op over de Bijbel. Daartegenover staan echter wel enige minpunten. Zo zijn de overdenkingen veelal een herhaling van het te lezen bijbelgedeelte, zij het vereenvoudigd, en verder wordt er niet echt iets nieuws gezegd of praktisch gemaakt. Het gaat lang niet altijd over een bijbelse vrouw of slechts summier. En, het meest jammer, er wordt vaak weinig ingespeeld op leefwereld van tienermeiden, noch worden ze veel aangesproken.

Conclusie
Bloei neemt je mee door de Bijbel en zet je daarbij stil bij uiteenlopende vrouwen van wie je iets kunt leren of juist afleren. Een echt bijbels dagboek!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.