Recensie

Koning van het volk

Koning van het volk | Tessa Afshar

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbels-historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Koning van het volk (Tessa Afshar).

Inhoud
Perzië, 567 v.Chr. Jemma’s leven komt op zijn kop te staan wanneer een boodschapper komt vertellen dat haar moeder, die schrijfster is aan het hof van koning Cyrus, is ontvoerd en gevangengezet door soldaten van het vijandelijke buurland Medië. Ze laat zich echter niet uit het veld slaan door het nieuws. Samen met haar vader, broer en pleegzus Zarina verzint ze een plan om haar moeder te bevrijden, dat erop neerkomt dat Jemma en Zarina ongezien de grens moeten oversteken. Een gevaarlijke onderneming, maar het blijkt makkelijker dan vervolgens weer veilig terug zien te komen in Perzië, want of Jemma, Zarina en haar moeder dat gaat lukken, hangt af van de vreemdeling in wiens handen hun lot ligt: Asher, een mysterieuze prins van wie ze nog nooit hebben gehoord.

Mening
Romantiek. Avontuur. Humor. Die ingrediënten heeft Tessa Afshar toegevoegd aan enkele bijbelteksten en historische feiten, om ze vervolgens, met haar fantasie als garde, vakkundig op te kloppen tot een meeslepend verhaal. Een dat het Perzië, Medië en Babylonië van vervlogen tijden met alles wat daar gebeurde zo zintuiglijk beschrijft dat het is alsof je er getuige van bent. Een dat misschien wel beter dan de Bijbel zelf duidelijk maakt welke unieke rol koning Cyrus in de geschiedenis en, vooral, in Gods plan met de wereld heeft gespeeld en je in dat opzicht dus nog het een en ander leert. Een dat mooi is, geenszins verveelt en een opbouwende boodschap omvat, maar – heel eerlijk – niet de allerbeste in zijn soort is. Kortom: een bijbels-historische roman van de klasse ‘dikke prima’.

Conclusie
Koning van het volk neemt je mee terug in de tijd, om daarna een bijzonder stukje bijbelse geschiedenis ten tonele te voeren. Absoluut boeiend, deze bijbels-historische roman!


Bekijk ook

2 reacties op “Koning van het volk

  1. Koopman schreef:

    Klinkt weer als een prachtig boek van Tessa Afshar. Tot nog toe heb ik al haar voorgaande boeken zelf. Is deze laatste ook een mooie aanvulling daarop? Heb je de nieuwe Lynn Austin ook al gelezen?

    Mevrouw Koopman

    1. danielle schreef:

      Dat is het zeker. En nee, de nieuwe roman van Lynn Austin heb ik nog niet gelezen. Ik zit momenteel midden in een verhuizing en het komt even wat minder van lezen. Hopelijk kan ik er snel in beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.