Recensie

Onder de magnolia

Onder de magnolia | T.I. Lowe

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze coming-of-ageroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Onder de magnolia (T.I. Lowe).

Inhoud
Verenigde Staten, 1980. Austin Foster is nog maar dertien wanneer haar moeder overlijdt in het kraambed. Omdat haar vader zich opsluit in zijn verdriet, komt de verantwoordelijkheid voor haar broertjes en zusje vervolgens volledig op haar schouders terecht. Ze doet haar best om, met de hulp van verschillende inwoners van het dorpje Magnolia, zo goed mogelijk voor iedereen te zorgen, terwijl ze tegelijk probeert haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden. Maar dan maakt haar vader een keuze waardoor de waarheid onverbloemd op straat komt te liggen en kan ze niet anders dan leren omgaan met de consequenties die dat heeft, ongeacht wat dat betekent voor het gezin… en voor de ontluikende liefde tussen haar en Vance Cumberland.

Mening
Sommige romans vergeet je na het lezen nooit meer en deze is er zo een. Niet omdat er sprake is van een bijzonder plot. Of omdat het een literair hoogstandje is. Nee, dit meeslepende, levendige en met lyrisch proza geschreven coming-of-ageverhaal, dat ondanks zijn vrij fragmentarische karakter toch een geheel vormt, blijft je bij omdat het je raakt. Recht in je hart. De emotie die T.I. Lowe, die een begaafd schrijfster bewijst te zijn, erin heeft gelegd, laat je namelijk niet onberoerd. Maar het zijn vooral de memorabele – lees: kleurrijke, verfrissend onalledaagse en menselijke ­– personages die je met hun gebrokenheid, kracht, liefde, geloof en opofferingsgezindheid een brok in de keel bezorgen. En dat, samen met de fijne humor en het jarentachtigsfeertje, vormt een onweerstaanbare combinatie.

Conclusie
Onder de magnolia schildert een onvergetelijk portret van een gezin dat gebrokenheid overwint met liefde en geloof. Een van de mooiste romans van dit jaar!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.