Recensie

Vrouwen rond de Heiland

Vrouwen rond de Heiland | Annemarie van Heijningen

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit dagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Vrouwen rond de Heiland (Annemarie van Heijningen).

Inhoud
Door de hele Bijbel heen vind je vrouwen die op een bepaalde manier met Jezus in verbinding stonden. Al voordat Hij naar de aarde kwam, maar ook rondom Zijn geboorte. Ze waren er gedurende Jezus’ leven en eveneens op de dag dat Hij moest sterven aan het kruis. Na Zijn opstanding speelden vrouwen een belangrijke rol en dat bleef zo, zelfs toen Jezus al terug was naar Zijn Vader. In dit dagboek bij de christelijke feestdagen – van advent tot Pinksteren – volg je veel van deze vrouwen, zoals Rachab, Elisabeth en Maria Magdalena, een paar dagen. In die tijd leer en ontdek je wat zij tijdens hun leven (van Jezus) leerden en ontdekten, en zo leef je niet alleen bewust naar de viering van heilsfeiten als Kerst en Pasen toe en gaan ze meer leven, je groeit ook dichter naar Jezus toe.

Mening
Op het eerste gezicht draait het in dit dagboek om bijbelse vrouwen, maar het gaat net zo goed over jezelf. In de korte maar krachtige overdenkingen, die vergezeld gaan van een treffend citaat of gedicht, slaat Annemarie van Heijningen namelijk telkens een brug tussen het leven van een bijbelse vrouw en dat van jouzelf of meer algemene omstandigheden die je wat te zeggen hebben. Dat helpt je om in te leven in hun toestand, waardoor je vervolgens aan het denken wordt gezet over bepaalde (actuele) thema’s, je eigen situatie of die van anderen, wordt bemoedigd of tot handelen aangespoord. Wel is het zo dat de link met de christelijke feestdagen lang niet altijd (expliciet) wordt gelegd. Dat is natuurlijk geen must en toch is het wat jammer, omdat je er nu niet zozeer bij stilgezet wordt.

Conclusie
Vrouwen rond de Heiland is een dagboek vol bijbelse vrouwen die je leren, bemoedigen, inspireren, tot voorbeeld zijn en doen groeien in je geloof. Mooi!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.