Recensie

Perikelen om de oude kruidenierswinkel

Perikelen om de oude kruidenierswinkel | Amanda Cox

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dualtimeroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Perikelen om de oude kruidenierswinkel (Amanda Cox).

Inhoud
Nadat een tragisch ongeval haar leven op zijn kop heeft gezet, keert Sarah Ashby terug naar haar ouderlijk huis. Ze van plan om eindelijk werk te maken van haar droom: samen met haar moeder, Rosemary, en oma, Glory Ann, het familiebedrijf, de oude kruidenierswinkel Old Depot, runnen. Maar bij het eerste het beste bezoekje aan Old Depot wordt duidelijk dat de zaken er niet goed voor staan. Rosemary, wil de kruidenierswinkel dan ook verkopen aan een investeringsmaatschappij. Glory Ann is het daar echter niet mee eens; ze wil de zaak behouden en die het liefst in de familie houden. En ook Sarah wil niet dat Old Depot gesloten wordt. Dat brengt de vrouwen in een lastig parket, vooral wanneer blijkt dat de kruidenierswinkel en ieder van hen drieën zo hun geheimen herbergen.

Mening
In deze tweede pennenvrucht – een warme dualtimeroman die nostalgie ademt en een zweempje romantiek kent – heeft Amanda Cox haar eigen familiegeschiedenis een plekje gegeven. En die is boeiend, zo blijkt, want dit verhaal sleept je vanaf het allereerste moment mee en dan met name vanwege de historie. Maar dat meeslepende is deels ook toe te schrijven aan het psychologische aspect, dat bestaat uit (de complexiteit van) moeder-dochterrelaties. Dat is mooi uitgewerkt, al had het wel een tikje natuurlijker gekund. Nu komen bepaalde gedragingen en reacties namelijk behoorlijk gekunsteld en bedacht over, en dat is jammer. Tot slot is er bovendien nog diepgang, die bestaat uit een overtuigende boodschap over ‘de kracht van waarheid’ en ‘de zegen van het delen van overvloed’.

Conclusie
Perikelen om de oude kruidenierswinkel biedt een hartverwarmend verhaal over drie generaties markante vrouwen die ontdekken hoe bevrijdend de waarheid is. Mooi!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.