Recensie

Teken van trouw

Teken van trouw | Marianne Grandia

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Teken van trouw (Marianne Grandia).

Inhoud
Het leven van Jim de Bruyn komt plotsklaps op zijn kop te staan wanneer hij en zijn beste vriend, de oude Simon, bij een auto-ongeluk betrokken raken en de oudere man overlijdt en hijzelf ernstig gewond raakt. In de weken die volgen, terwijl Jim herstelt van het ongeval, zakt de grond steeds verder onder zijn voeten weg. Hij wordt verteerd door verdriet en schuldgevoelens, waardoor hij zich afsluit voor de mensen om hem heen die hem willen helpen. Ook worstelt hij met vragen over Gods trouw. Dan leert hij wijkverpleegkundige Meike ten Hove kennen, die kortgeleden is gescheiden en het sindsdien niet makkelijk heeft, nu ze grotendeels alleen voor haar zevenjarige dochter moet zorgen. Ook zij blijkt vragen over God en het geloof te hebben. Kunnen ze elkaar helpen antwoorden te vinden?

Mening
Marianne Grandia bezit de gave om met woorden te bemoedigen; daar getuigen al haar pennenvruchten van en deze invoelend geschreven roman doet dat ook. Dit keer schuilt de bemoediging in een hoopvolle waarheid over Gods trouw en Zijn onvoorwaardelijke liefde, die de rode draad ervan vormt. Het verhaal dat daaromheen is gevlochten en een passend jasje vormt, lijkt aan de werkelijkheid ontleend, zo realistisch als het overkomt. Met name de worsteling met het geloof is geloofwaardig neergezet. Wat het geheel misschien alleen nog wat aantrekkelijker zou hebben gemaakt, is iets meer spanning in de een of andere vorm en/of wat variatie in de gebeurtenissen. Nu kabbelt het namelijk aldoor, wat niet echt uitnodigt om non-stop verder te lezen. Al boeit het tegelijkertijd ergens wel.

Conclusie
Teken van trouw bevat een rijke, troostende boodschap voor wie (weleens) worstelt met het geloof. Een aansprekende, bemoedigende en hoopvolle roman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.