Recensie

Onbreekbare eed

Onbreekbare eed | Andrew Huff

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze thriller een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Onbreekbare eed (Andrew Huff).

Inhoud
John Cross is predikant in een kleine stad en niet de man van wie je zou verwachten dat er bloed aan zijn handen kleeft. Maar de waarheid is dat hij jarenlang als huurmoordenaar in dienst van de CIA was en velen heeft gedood. En met dat verleden, dat hij het liefst vergeet sinds hij God heeft leren kennen en het roer van zijn leven radicaal heeft omgegooid, wordt hij geconfronteerd wanneer hij onverwacht oog in oog staat met een oude vijand. Als John merkt dat die eropuit is om hem te laten betalen voor wat hij vroeger heeft gedaan, ook als dat inhoudt dat Johns gemeenteleden daarbij omkomen, wordt hij zwaar op de proef gesteld: kan hij de eed die hij zichzelf deed na zijn bekering – nooit meer iemand doden – houden zonder zijn leven of dat van anderen daarvoor op te offeren?

Mening
Aan actie, sensatie, avontuur, geweld en spanning geen gebrek wat deze thriller betreft, die zit er namelijk stampvol mee. En dat alles samen is eigenlijk te veel van het goede, want daardoor is een aanzienlijk deel van het verhaal, te beginnen met (de acties van) de hoofdrolspeler, ongeloofwaardig en ook is het in bepaalde opzichten nogal veel van hetzelfde. Bovendien is het niet geweldig geschreven. Zijn er dan helemaal geen pluspunten? Jawel. Door alle vaart die erin gestopt is en het filmische karakter leest het best lekker weg en het is niet alleen vermaak dat je krijgt voorgeschoteld. Er zit ook een boodschap in die, hoewel wat prekerig gebracht, de kern van het Evangelie bevat. Andrew Huff heeft met dit debuut dus niet heel slecht werk geleverd, maar het kan ook nog wel flink beter.

Conclusie
Onbreekbare eed is van begin tot eind gevuld met spektakel en laat zodoende weinig ruimte voor verveling. Een actiethriller in de ware zin van het woord.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.