Recensie

Door misleiding

Door misleiding | Amir Tsarfati, Steve Yohn

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze thriller een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Door misleiding (Amir Tsarfati, Steve Yohn).

Inhoud
Dankzij grondig speurwerk van de Mossad weet de Israëlitische inlichtingendienst dat de Iraniërs van plan zijn om nauwelijks traceerbare massavernietigingswapens Israël binnen te smokkelen. Als hun dat lukt, zullen de gevolgen niet te overzien zijn; dan gaan er duizenden doden vallen. Om dat te voorkomen krijgen Mossad-agenten Nir Tavor, Nicole le Roux en hun team de opdracht om deze dreiging voor het Midden-Oosten een halt toe te roepen. Een klus die niet zonder gevaar is, zo blijkt, want het duurt niet lang of ze worden meegezogen in een wervelwind van moordaanslagen, spionage en clandestiene operaties, waarbij ze steeds duidelijker wordt dat het erop aankomt of ze moedig genoeg zijn om hun eigen leven op te offeren om dat van miljoenen onschuldige anderen te beschermen…

Mening
Het is een pageturner, deze thriller; je blijft gewoon alsmaar een volgende bladzijde omslaan als je het begin – en misschien kost het je door de in-medias-resstart even moeite om erin te komen – achter de rug hebt. Dat is onder meer te danken aan de vertelstijl van Amir Tsarfati en Steve Yohn, die cliffhanger op cliffhanger laten volgen. Maar ook het kijkje achter de schermen bij de Mossad, dat zowel interessant als bij vlagen fascinerend is, en het stukje akelig actuele geopolitiek zorgen ervoor dat je verder wilt lezen. En, uiteraard, dragen de spanning die gedurende heel het verhaal aanwezig is en een enkele keer een hoge vlucht neemt, het vleugje romantiek en alle intrige daar eveneens aan bij. Of het altijd geloofwaardig is? Niet echt. Meeslepend is het echter wel en dat telt toch vooral.

Conclusie
Door misleiding is een verhaal vol geopolitieke doemscenario’s, waarvan je met heel je hart hoopt dat het fictie is en blijft. Een thriller van formaat!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.