Recensie

Handelaar in leugens

Handelaar in leugens | Steven James

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze thriller een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Handelaar in leugens (Steven James).

Inhoud
Travis Brock werkt bij het Amerikaanse ministerie van Defensie, waar hij staatsgeheime informatie censureert. Het meeste van wat hij onder ogen krijgt, is voor hem vrij standaard, maar dat geldt niet voor het document met de datum van de dag waarop zijn vrouw bij een onverklaarbare brand omkwam, dat hij op een ochtend op zijn bureau aantreft. Meteen is zijn aandacht getrokken. Hij duikt erin en hoe grondiger hij het bestudeert, hoe vreemder hij het vindt en hoe sterker hij vermoedt dat het te maken heeft met de tragische gebeurtenis. Dat doet hem besluiten op zoek te gaan naar de waarheid, met als gevolg dat hij in een gevaarlijk kat-en-muisspel verwikkeld raakt, waarbij enkele huurmoordenaars hem op de hielen zitten en een terreuraanslag dreigt. Met ongekende nucleaire gevolgen…

Mening
Steven James is terug van weggeweest, zo bewijst hij door in deze vaardig geschreven pennenvrucht, zoals vanouds, alles te bieden wat je van een goede thriller verlangt. Wat je wordt voorgeschoteld, is namelijk een meeslepend verhaal dat ontzettend spannend is. Dat veel actie in zich heeft. Waarin de misdaad hoogtij viert. Dat dankzij vele onvoorziene plotwendingen tot het einde toe onvoorspelbaar is. Dat soms wat sterk is, maar niet al te ongeloofwaardig wordt. Kortom: genieten geblazen – op het puntje van je stoel. En in dit geval laat het eveneens iets zien van het gevaar van ideologieën – superactueel en daardoor des te boeiender – en het geeft te denken, want tussen de regels door stelt het je indringende vragen over het thema ‘rechtvaardigheid’ die een antwoord eisen.

Conclusie
Handelaar in leugens sleept je mee in een nachtmerrieachtig avontuur dat zindert van de spanning. Deze thriller houdt je moeiteloos aan de bladzijden gekluisterd!


Bekijk ook

Een reactie op “Handelaar in leugens

  1. Naomi schreef:

    Heel fijn dat James weer terug is. Ik heb de serie over Patrick Bowers graag gelezen en zet deze ook op m’n lijstje. Dank voor de tip, want ik lees de boeken van Steven James heel graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.