Recensie

Eindelijk thuis

Eindelijk thuis | Henri Nouwen

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Eindelijk thuis (Henri Nouwen).

Inhoud
Bij het zien van Rembrandts schilderij De terugkeer van de verloren zoon, met daarop een oude man, wiens hand rust op de schouder van een slordig geklede jongeman die voor hem geknield ligt, terwijl een enigszins boos uitziende man vanaf een afstandje toekijkt, wordt priester Henri Nouwen stilgezet. Het tafereel boeit hem uitermate en raakt een gevoelige snaar, en het laat hem niet meer los. In de jaren die volgen, reist het beeld met hem mee en steeds meer beseft hij dat hij zich herkent in zowel de jongste en oudste zoon als in de vader. In dit boek vertelt hij daarover. Op basis van zijn eigen ervaringen schetst hij de gevoelens van de vader en beide zonen, en zo nodigt hij je uit om de gelijkenis die aan het schilderij ten grondslag ligt op een nieuwe manier te zien en te begrijpen.

Mening
Dit boek – een terechte bestseller – kan het begin zijn van een geestelijk avontuur, zoals het zien van het schilderij dat voor Henri Nouwen was. Want als je toestaat dat de inhoud ervan iets met je doet, zal dat je geloof linksom of rechtsom doen groeien, versterken en/of verdiepen. Het is namelijk bijna onmogelijk om níét geraakt te worden door wat je leest over de vergevende en onvoorwaardelijke liefde van God. Met name omdat je je herkent in de beschrijvingen van de jongste en oudste zoon, in hun zonden, karakter en tekortkomingen, en je je gaat realiseren hoe hard je Gods liefde nodig hebt en hoe bevrijdend het is om je je in alle facetten van het leven door die liefde te laten leiden. De inkijkjes in Rembrandts leven die daarbij gegeven worden, zijn alleen niet altijd even boeiend.

Conclusie
Eindelijk thuis verkondigt een tijdloze boodschap over de vaderliefde van God, die je niet koud laat. Dit boek moet je een keer gelezen hebben!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.