Recensie

God is goed

God is goed | Iris Molenaar

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit dagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van God is goed (Iris Molenaar).

Inhoud
Dicht bij God leven, hoe doe je dat in de wereld van nu? Hoe geef je je geloof vandaag de dag precies vorm? Dat zijn vragen die bij veel gelovige jonge vrouwen leven. Het kan namelijk lastig zijn: je geloof combineren met het dagelijkse bestaan, dat vaak van ’s morgens tot ’s avonds gevuld is met dingen – van school tot werk, hobby’s en andere verplichtingen – die je tijd opslokken. En daarom is er dit boek. De overdenkingen die het telt en gaan over thema’s als ‘Gods Woord in jouw leven’ en ‘geloven met anderen’ laten zien wat een leven met God inhoudt en de creatieve opdrachten helpen je je geloof in praktijk te brengen. Zo leer je van je tijd met God een gewoonte te maken en Hem te dienen, wat je opmerkzamer maakt op Zijn goedheid en genade, zodat je ontdekt: God is goed.

Mening
Geloofsopbouwend, inspirerend, aansprekend; drie woorden die van toepassing zijn op dit dagboek. Wat de eerste betreft, dat is dankzij het feit dat de bijbelse les en/of bemoediging die in elke overdenking toegankelijk wordt vertolkt, zij het niet zo diepgaand en er wordt weinig nieuws gezegd. Het inspirerende zit ’m zowel in de genoemde vragen die te denken geven als in de tips en opdrachten die, hoewel wellicht weinig divers, aansporen om op een praktische manier bezig te gaan met je geloof. En omdat Iris Molenaar bij wat ze schrijft vaak herkenbare voorbeelden over haar eigen ervaringen met de mooie en moeilijke kanten van geloven vertelt en haar liefde voor God en verlangen om erover te delen in alles doorklinkt, spreekt de boodschap de doelgroep aan. Goed gedaan, dus.

Conclusie
God is goed staat vol inspiratie en bemoediging over geloven anno nu, waarbij herhaaldelijk gewezen wordt op Gods goedheid. Een fijn dagboek voor gelovige twintigers!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.