Recensie

De weg naar Rose Cottage

De weg naar Rose Cottage | Dineke Epping

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze victoriaanse roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een vreemd bericht (Dineke Epping).

Inhoud
Engeland, 1883. Kamenierster Daisy Wilkins is in haar nopjes wanneer ze een betrekking bij de rijke Sophia Grant krijgt. Al is het alleen maar omdat de kans dat ze mee op reis mag en zo meer van de wereld zal zien – haar grote wens – daarmee een stuk reëler wordt. Maar het blijkt ook erg handig als haar vriendin Emily, die eveneens bij de Grants werkt, beschuldigd wordt van diefstal. Daisy gelooft in haar onschuld en besluit het feit dat ze zich dagelijks onder het personeel van de Grands bevindt te gebruiken om de waarheid te achterhalen. Ze is echter niet de enige met dat plan. Emily’s broer Ryan, die haar jaren geleden in de steek liet en nu terug is, blijkt hetzelfde te willen en tot Daisy’s afschuw zit er maar één ding op als ze wil ontdekken wie de echte dief is: met hem samenwerken…

Mening
Misschien is dit geen roman die je van je sokken blaast, want hij staat aardig op één lijn met andere titels in dit genre; fijn leesvoer vormt hij daarentegen beslist wel. Je hoeft namelijk slechts een klein stukje te lezen of je waant je al in het victoriaanse Engeland. En dat omdat Dineke Epping dat enigszins nostalgische wereldje door haar beeldende schrijfstijl en het gebruik van talloze historische details – van de standaarddingen van die tijd zoals bals en mooie japonnen, tot unieke gebeurtenissen als de Wereldtentoonstelling van 1883 – moeiteloos tot leven weet te wekken. Dat alleen al is voldoende om te boeien, maar alles wat te maken heeft met het mysterie en de romance die het verhaal ook omvat, evenals de mooi gebrachte boodschap, doet daar nog een schepje bovenop.

Conclusie
De weg naar Rose Cottage is een fijne victoriaanse roman die je ruim vierhonderd bladzijden lang weet te plezieren. Zeker weten een leestip!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.