Recensie

De bruid van Blackfriars Lane

De bruid van Blackfriars Lane | Michelle Griep

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze victoriaanse roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De bruid van Blackfriars Lane (Michelle Griep).

Inhoud
Engeland, 1885. Kit Turner kan nauwelijks geloven dat detective Jackson Forge met haar, voormalig oplichtster en dievegge, wil trouwen. Maar het is toch echt zo en daarom wil ze hem graag een cadeau geven; ze is van plan om de mannen die Jacksons broer jaren geleden zodanig hebben toegetakeld dat hij nooit meer de oude is geworden op te sporen, zodat het recht zijn beloop kan hebben en die ellendelingen hun verdiende loon krijgen. Er is immers niets wat een detective blijer maakt dan een opgeloste zaak? Waar ze alleen niet op is bedacht, is dat tijdens de speurtocht naar aanknopingspunten haar eigen verleden opeens de kop opsteekt. Om nog te zwijgen van het feit dat ze met haar onderzoek niet alleen zichzelf, maar ook haar aanstaande huwelijk met Jackson in gevaar brengt…

Mening
Romantiek, mysterie, humor, pit, historie, avontuur, diepgang… je vindt het allemaal terug in dit verhaal en gebalanceerd ook, want eigenlijk zit er van niets te veel of te weinig in. En dat heeft zowel een voordeel als een nadeel. Om met dat eerste te beginnen, aangezien dat verreweg het zwaarst weegt: omdat al die elementen goed geportioneerd zijn, vormen ze samen een levendig geheel dat, mede dankzij het vrij onvoorspelbare plot, de aantrekkelijke setting en Michelle Grieps vlotte schrijfstijl, plezierig is om te lezen. Tegelijk is het zo – en dat is de keerzijde van de medaille – dat het door die evenwichtigheid zogezegd in niks uitblinkt. Het wordt bijvoorbeeld nergens écht spannend of ontzettend amusant. Resultaat? Deze roman in min of meer de zoveelste in zijn soort.

Conclusie
De bruid van Blackfriars Lane is romantisch en avontuurlijk en alles daartussenin, maar bovenal gewoon leuk. Deze vlotte historische roman vermaakt!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.