Recensie

Verkeerd verbonden

Verkeerd verbonden | Jennifer Delamere

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze victoriaanse roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Verkeerd verbonden (Jennifer Delamere).

Inhoud
Engeland, 1881. Emma Sutton weet dat ze tevreden zou moeten zijn met haar leven, want ze heeft een goede baan als telegrafiste, een plek om te wonen en fijne vriendinnen. Maar sinds ze haar ouders als meisje is verloren, verlangt ze naar een eigen gezin en de stabiliteit die dat biedt, en het ziet er niet naar uit dat het daar snel van zal komen, aangezien er geen man in beeld is. Dan ontmoet ze onverwacht de knappe ingenieur Christopher Newman en wanneer hij haar opwindende liefdesbriefjes begin te sturen, lijkt haar wens uit te komen. Wat ze niet weet, is dat die liefdesbrieven worden geschreven door zijn vriend, Mitchell Harris, die diep vanbinnen ook een oogje op haar heeft en daardoor steeds meer verdeeld raakt tussen zijn eigen verlangen en loyaliteit aan zijn beste vriend…

Mening
In deze roman laat Jennifer Delamere zien dat historische feiten en haar fantasie uitstekend zijn te combineren; ze heeft namelijk – en dat is leuk verzonnen! – haar eigen draai gegeven aan het toneelstuk Cyrano de Bergerac. Resultaat daarvan is een origineel, romantisch avontuur tegen de achtergrond van het knap met woorden tot leven gebrachte victoriaanse Engeland, dat meestentijds best vermakelijk is. Maar, om eerlijk te zijn, iets minder ruimte voor de liefde en daarentegen wat (extra) spanning of mysterie zou niet verkeerd geweest zijn. Want de romantiek ligt er nu duimendik bovenop, waardoor het verhaal wel érg zoet en zwijmelig is en het aan de oppervlakkige kant blijft. En dat ondanks dat er wel een goede, inhoudsvolle boodschap over ‘gebedsverhoring’ in zit.

Conclusie
Verkeerd verbonden is een vlot geschreven roman vol negentiende-eeuwse historie en een dosis romantiek. Een goede keuze voor de zoetekauwen onder de lezers.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.