Recensie

Alleen in films

Alleen in films | Henriët Spronk

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze youngadultroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Alleen in films (Henriët Spronk).

Inhoud
Om de Franse taal goed onder de knie te krijgen gaat de zestienjarige Babet in de zomervakantie een paar weken vakantiewerk doen op een Franse camping ergens in de Rhônevallei. Zodra ze daar aankomt, maakt ze kennis met de Belgische Lisa, een enorme sloddervos, met wie ze een stacaravan deelt. Een andere collega is de knappe Sven uit Nederland. In de weken daarna, terwijl Babet langzaamaan haar draai vindt op de camping, leert ze hem beter kennen, met als gevolg dat ze hem steeds leuker gaat vinden. Maar er is ook de Franse Julien, die Babet helemaal inpakt met zijn zuidelijke charmes, en ze kan niet ontkennen dat ze vlinders in haar buik voelt als ze bij hem in de buurt is. Dat stelt haar voor de lastige vraag: wie moet ze nu kiezen? En vinden ze haar eigenlijk wel écht leuk?

Mening
In deze zomerse titel, die niet bijzonder (realistisch), maar wel gewoon leuk is, vind je alles wat je nodig hebt om een paar uurtjes zorgeloos te ontspannen. Eén: romantiek; en daarvan zit er flink wat in dit verhaal ook, waardoor het een vrij hoog zwijmelgehalte heeft en lekker zoet is. Twee: een vakantievibe; en die doet je als vanzelf relaxen. Drie: een aaneenschakeling van gevarieerde gebeurtenissen; daardoor is er geen kans op verveling. Vier: de hoofdpersoon is leuk en herkenbaar, zij het een beetje aanstellerig soms. En het is niet enkel oppervlakkig, want Henriët Spronk roert daarnaast ook typische tienermeidenissues, zoals de worsteling met het zelfbeeld, aan. Jammer alleen dat bepaalde dingen, vanuit christelijk oogpunt, op of zelfs óver het randje zijn; dat is minder.

Conclusie
Alleen in films hoort thuis in de reiskoffer van wie blij wordt van een youngadultroman vol (vakantie)liefde, Frankrijk en zon. Want: echte zomerse leeskost!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.