Recensie

No worries

No worries | Mirjam Schippers

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze youngadultroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van No worries (Mirjam Schippers).

Inhoud
Rachel van Panhuis’ leventje als pabostudent lijkt voor de buitenwereld perfect: ze vindt de opleiding leuk en haalt goede cijfers. Maar er is veel wat anderen niet zien. Zoals dat haar vader chronisch ziek is en dat er, als zijn mantelzorger, zodoende heel wat op haar schouders terechtkomt. Ook weet niemand dat ze zich continu zorgen maakt over haar financiën en alles wat daarmee samenhangt. Die dingen houdt ze liever voor zichzelf. Zelfs haar vriend Thomas weet er het fijne niet van en de paar keer dat ze er wél iets over laat vallen, begrijpt hij niet waar ze zich druk over maakt, wat het probleem alleen maar groter maakt. Krampachtig probeert Rachel haar leven op de rit te houden, want vragen om hulp is niks voor haar. En ook overbodig. Ze slaat zich er tenslotte wel doorheen, toch?

Mening
Deze youngadultroman is nu wat je ‘verslavend leesvoer’ noemt, want er is geen stoppen aan als je eenmaal één bladzijde geproefd hebt. Reden? Het verhaal heeft iets – Het hoge fijnheidsgehalte misschien? De aansprekende personages die aandoen als vrienden? De fijne sfeertekening? – waardoor je je erin thuis voelt. Daarbij is de schrijfstijl lekker vlot. Het is eigentijds. Er zit romantiek in, maar niet te veel of te zoete, en eveneens humor en emotie. Plus, het gaat de diepte in, aangezien Mirjam Schippers ook een aantal serieuze thema’s aansnijdt, zoals ‘mantelzorg’, ‘chronisch ziek-zijn’ en ‘financiële onzekerheid’, waarbij het geloof regelmatig op een mooie manier naar voren komt. En dit alles bij elkaar maakt dat je alleen maar meer wilt en zodoende in één ruk doorleest tot het einde.

Conclusie
No worries dwingt te gaan zitten en niet eerder op te staan dan je hem uit hebt. Oftewel: deze vlotte, fijne, warme youngadultroman wil je (lezen)!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.