Recensie

1 minute devotions voor vrouwen

1 minute devotions voor vrouwen | Elizabeth George

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit dagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van 1 minute devotions voor vrouwen (Elizabeth George).

Inhoud
Leven volgens Gods wil – hoe doe je dat vandaag, in een wereld waarin geloven steeds meer een uitzondering is? Wat houdt dat exact in? Dat kun je lezen in de Bijbel, want daarin leert Jezus, onder andere door gelijkenissen en de Bergrede, maar eveneens door het Zelf voor te leven, hoe je, als gelovige, in Gods ogen behoort te leven. En daar gaat dit dagboek dieper op in. In elk van de overdenkingen, die worden afgesloten met een gebed en bijbeltekst, word je aan de hand van Gods Woord en het leven van Jezus specifiek bepaald bij je wandel met God en krijg je aansporingen voor je geloofsleven mee. Als aanmoediging om uit te groeien tot een vrouw die in alle omstandigheden probeert Gods genade, liefde en gehoorzaamheid te weerspiegelen en zo een navolger wordt van Jezus.

Mening
In dit zoveelste werk van haar hand doet Elizabeth George hetzelfde als in haar voorgaande titels: gelovige vrouwen inspireren om te groeien in het geloof en Gods wil te doen. Sommige delen van dit dagboekje voelen dan ook wel enigszins als een herhaling. Maar een minpunt kun je dat niet echt noemen, aangezien je er nooit te vaak aan herinnerd kunt worden hoe je een vrouw wordt naar Gods hart. Dus ze hebben waarde, de korte – je bent er niet meer dan plusminus één minuut leestijd aan kwijt – overdenkingen, die ene keer confronteren, dan weer hoop geven en een tikje vermanend van toon zijn. En de lessen die erin schuilgaan zijn toegespitst op het leven anno nu en vaak vrij praktisch, wat des te meer stimuleert om ernaar te streven om te leven met God en op Hem te lijken.

Conclusie
1 minute devotions voor vrouwen is een dagboekje met een bescheiden, maar krachtige inhoud die je geloofsleven voedt. Zegenrijk voor iedere gelovige vrouw!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.