Recensie

Zo heb ik ook jou liefgehad

Zo heb ik ook jou liefgehad | Ron Hall, Denver Moore

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Zo heb ik ook jou liefgehad (Ron Hall, Denver Moore).

Inhoud
Verenigde Staten, 1998. De rijke kunsthandelaar Ron Hall weet niet wat hij ervan moet denken wanneer zijn vrouw Deborah hem vertelt dat ze aan de slag gaat bij de daklozenopvang in de stad, omdat ze het gevoel heeft dat God haar daarheen roept, en dat hij mee moet. Eerst om te helpen, maar nadat ze droomt dat een van de zwervers daar de stad zal veranderen, draagt ze hem op om vriendschap met hem te sluiten. Ron peinst er niet over, want de man in kwestie is Denver Moore, een gevaarlijke zwerver met een strafblad. Deborah is echter vastbesloten en ten slotte stapt Ron onwillig op Denver af, waarna hij na enige keren genegeerd te zijn contact met de man krijgt. Het blijkt een ontmoeting met verstrekkende en verrijkende gevolgen – voor hemzelf, Denver en de omgeving.

Mening
Als je eenmaal in deze roman begonnen bent, is er geen wegleggen meer aan; je zit tot aan het einde toe aan de bladzijden gekluisterd. De reden? Het waargebeurde verhaal dat Ron Hall en Denver Moore, elk vanuit hun eigen perspectief en met hun unieke ‘stem’ vertellen – dat laatste maakt wel dat je er aan het begin even moet inkomen en ook minder geweldig zijn de tijdsprongen waar sprake van is – is ongelooflijk boeiend en zó inspirerend! En dat omdat het duidelijk maakt dat het niet zonder uitwerking blijft als je je vooroordelen opzijschuift, gehoor geeft aan de bijbelse opdracht om je naaste lief te hebben en God de kans geeft om in jou te werken. Dan verander je en zul je getuige zijn van wonderen. Een krachtige boodschap die iets met je doet en die je niet een-twee-drie loslaat.

Conclusie
Zo heb ik ook jou liefgehad is een onvergetelijke roman over ‘naastenliefde’ die je na het lezen ervan veranderd achterlaat. Een absolute must-read!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.