Recensie

Zo groot is God!

Zo groot is God! | Louie Giglio

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderdagboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Zo groot is God! (Louie Giglio).

Inhoud
In Psalm 147:6 staat: ‘Onze God is geweldig. Zijn kracht is onbegrensd. Wij zullen nooit kunnen bevatten wat Hij weet en doet.’ Je kunt dus nooit alles weten over God en de ongelooflijke dingen die Hij heeft gemaakt. Dat is de reden waarom wetenschappers als astronomen, natuurkundigen en onderzoekers steeds weer iets nieuws ontdekken over het universum en de wereld om je heen. Zoals hoe het komt dat iets licht geeft in het donker, waarom speurhonden zo goed kunnen zoeken, hoe vogeltjes leren zingen en hoe draaikolken kunnen ontstaan. In de honderd stukjes in dit dagboek staat steeds iets unieks en ongelooflijks uit Gods schepping centraal en door je daarin te verdiepen, kom je meer over God Zelf te weten. Zo leer je God beter kennen en wordt Zijn grootheid duidelijk.

Mening
Dit dagboek trekt meteen de aandacht door zijn kleurrijke, speelse en eigentijdse uiterlijk. En zo aantrekkelijk als dat is, zo aansprekend de inhoud. De boodschap van elke overdenking, die altijd bemoedigend en opbouwend en echt op de jonge lezer gericht is, verduidelijkt Louie Giglio namelijk aan de hand van (een verklaring van) een interessant feitje uit de wetenschap – met name toegespitst op de ruimte, aarde, dieren of mensen. Toegegeven, soms is de link tussenbeide een beetje (ver)gezocht en niet overal sluit die boodschap, hoewel altijd bijbels, helemaal aan bij de kernbijbeltekst, waarmee steeds wordt begonnen. Maar de pakkende voorbeelden doen dat waarom het gaat, de strekking, wel meer leven en maken die begrijpelijker, wat toch het belangrijkste is. En je wordt er nog slimmer van ook.

Conclusie
Zo groot is God! gebruikt kennis over het universum, de wereld en jezelf op een aantrekkelijke manier om jonge tieners te doen groeien in hun geloof. Dikke tip!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.