Recensie

Kleuren van hoop

Kleuren van hoop | Sharon Garlough Brown

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Kleuren van hoop (Sharon Garlough Brown).

Inhoud
De vrouwen van de Degelijke Schoenenclub, Meg Fowler, Charissa Sinclair, Hannah Shepley en Mara Payne, zetten een volgende stap in hun pelgrimsreis. Maar ieder van hen wordt geconfronteerd met tegenslagen. De hardwerkende studente Charissa heeft graag alles onder controle en vindt het moeilijk als ze onverwacht zwanger blijkt. Weduwe Meg gaat op bezoek bij haar dochter in Londen, maar eenmaal daar gaat niets volgens plan. Hannah is nog altijd op sabbatical en probeert rust te vinden, alleen steekt er een oud verdriet de kop op. En dan is er nog Mara, die heel wat te stellen heeft met haar moeilijke gezin. Terwijl de vier vrouwen met elkaar oplopen, ontdekken ze dat het leven soms voelt als twee stappen vooruit en dan weer één achteruit… maar dat er altijd hoop is.

Mening
Fictie schrijven waar je in geestelijk opzicht van groeit. Sharon Garlough Brown kan het als geen ander; dat bewijst ze (opnieuw) met deze eigentijdse roman. Hij zit namelijk vol inspirerende, wijze lessen, als het gaat om het alledaagse bestaan en het geloofsleven – van ‘leren loslaten’ tot ‘kiezen voor vrijheid in plaats van angst’ – die je zowel aan het denken zetten als dat ze je aansporen om met jezelf en je geloof aan de slag te gaan. Ook word je regelmatig herinnerd aan bepaalde bemoedigende geloofszekerheden. Samen vormt dat een waardevolle onderlaag van het verhaal, waar veel hoop van uitgaat voor iedere vrouw die, net als de heerlijk herkenbare hoofdpersonen, zo haar tekortkomingen heeft, met vallen en opstaan door het leven gaat en geloven niet altijd zo makkelijk vindt.

Conclusie
Kleuren van hoop is een mooie eigentijdse roman met een boodschap die hoop biedt en in staat is je (geloofs)leven ten goede te veranderen. Laat deze niet ongelezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.