Recensie

Het lied van zussen

Het lied van zussen | Louise Allan

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze familieroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Het lied van zussen (Louise Allan).

Inhoud
Australië, 1926. De gelukkige kindertijd van Ida en haar zusje Nora Parker eindigt abrupt als hun vader overlijdt. De gebeurtenis leidt bij hun moeder tot een inzinking en wanneer blijkt dat ze niet langer in staat is de meisjes te geven wat ze nodig hebben, trekken ze in bij hun grootmoeder. Ida doet haar best om zo goed mogelijk voor haar zusje te zorgen, maar door de jaren heen ontstaat er steeds meer afstand tussen hen als hun grootmoeder Nora aanmoedigt om haar muzikale talent te ontwikkelen, en Ida, die hartstochtelijk verlangt naar een eigen gezinnetje, een betrekking vindt als kindermeisje. Ida vindt het moeilijk, helemaal als duidelijk wordt dat ze vermoedelijk nooit moeder zal worden, terwijl Nora alles lijkt te hebben wat het leven de moeite waard maakt… maar er niets om geeft.

Mening
Dit debuut, waarvan de setting bestaat uit het Australië van de jaren twintig tot negentig van de vorige eeuw – een boeiend decor – volgt het leven van twee totaal verschillende zussen. En zoals Louise Allan de weg die beiden gaan aan het papier heeft toevertrouwd… het is eenvoudigweg voortreffelijk. Want dit prachtige, maar ook wel tragische verhaal, waarin feit en fictie naadloos met elkaar vervlochten zijn, nestelt zich moeiteloos in je hart en laat je emoties niet onberoerd. Maar dat niet alleen, het is pakkend ook. Naarmate het vordert, word je namelijk meer en meer meegesleept door deze familiesaga, waaruit uiteindelijk iets moois, iets kostbaars op te steken valt als het gaat om de genezende en samenbindende kracht van muziek en de onverbrekelijke band tussen zussen.

Conclusie
Het lied van zussen is zo’n roman die je gewoon in één adem móét uitlezen, omdat hij zo mooi is, zo meeslepend. Een aanrader met een hoofdletter A.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.