Recensie

Verzoening

Verzoening | Deborah Raney

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze familieroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Verzoening (Deborah Raney).

Inhoud
Sinds haar dochters zijn uitgevlogen, is het bij weduwe Tess Everett erg stil thuis. Om zichzelf daarvan af te leiden, stort ze zich op haar vrijwilligerswerk. Dat brengt haar in aanraking met J.W. McRae, de man met wie haar overleden vriendin Char eens getrouwd was. Tot voor kort had ze hem nog nooit gezien, maar door wat haar vriendin over hem heeft verteld en het feit dat hij hun zoon na haar dood verwaarloosde, heeft ze geen positief beeld van hem. Hij blijkt echter heel anders te zijn dan haar is voorgespiegeld – veel vriendelijker en attenter. Dat maakt dat ze besluit hem te helpen om de wens waarmee hij naar Winterset is gekomen werkelijkheid te maken: een verzoening met zijn zoon. Al snel bloeit er iets tussen Tess en J.W. op, maar is het mogelijk om een nieuwe start te maken?

Mening
Hoe is het om voor de tweede keer lief te hebben? Die vraag heeft Deborah Raney proberen te beantwoorden in deze eigentijdse familieroman door zowel de mooie kanten ervan als de worstelingen die het met zich meebrengt te beschrijven. Daarnaast gaat het over ‘verzoening’ en ook wat dat betreft, wordt duidelijk gemaakt hoe ingewikkeld het kan zijn en dat het soms volharding vraagt. Daar blijft het echter niet bij; tegelijk blijkt namelijk dat (met Gods hulp) alles mogelijk is, dat zelfs een schijnbaar onherstelbare relatie geheeld kan worden. Als het om diepgang gaat, zit het dus wel goed in het geval van dit verhaal en aan romantiek eveneens geen gebrek. Maar verder kabbelt het nogal, is het vaak langdradig en spreekt het om de een of andere reden gewoon niet echt aan. Jammer.

Conclusie
Verzoening laat zien hoe mooi, moeilijk en kwetsbaar het kan zijn om (na een lastige tijd) opnieuw lief te hebben. Een gemoedelijke en opbeurende roman.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.