Recensie

Midden in de storm

Midden in de storm | Karen Kingsbury

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze familieroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Midden in de storm (Karen Kingsbury).

Inhoud
Het zou voor Kari Baxter de gelukkigste dag van haar leven moeten worden, nu ze gaat trouwen met Tim Jacobs. Maar al vanaf ’s ochtends vroeg rommelt het. Buiten, waar er zich een storm opbouwt, en binnen in haar. Want plots zijn daar twijfels. Trouwt ze wel met de juiste man? Of is toch haar jeugdvriend Ryan de ware voor haar? Kari weet het niet meer. En alsof dat nog niet voldoende is, zijn er ook nog alle familieperikelen. Luke is boos op Ashley, omdat ze hun ouders veel opzadelt met de zorg voor haar zoontje. Daardoor voelt Ashley zich nog meer het zwarte schaap, wat de reden is waarom ze haar vriend Landon Blake blijft afwijzen, terwijl hij duidelijk om haar geeft. Kari snapt het niet en het roept de vraag op: kan er hier ooit iets goeds uit voortkomen… voor haar en de hele familie Baxter?

Mening
Deze roman is een must-read als je je altijd al hebt afgevraagd wat er zich nu heeft afgespeeld voordat het grote Baxter-hoofdstuk begint, want dat is exact wat je in ruim driehonderd bladzijden te weten komt. De manier waarop dat alles wordt onthuld, is alleen niet geweldig: door vele flashbacks. Die onderbreken het eigenlijke verhaal namelijk voortdurend, waardoor het fragmentarisch aandoet. En dat bepaalde dingen nogal breedvoerig, herhalend en pathetisch beschreven zijn, maakt het er niet beter op. Maar toegegeven, Karen Kingsbury sleept je er met haar vlotte, invoelende vertelstijl niettemin zonder veel moeite doorheen. En de bemoedigende boodschap over ‘Gods nabijheid in de stormachtige periodes van het leven’ en ‘Zijn onvoorwaardelijke liefde’ staat als een huis.

Conclusie
Midden in de storm vormt een uniek inkijkje in de voorgeschiedenis van misschien wel de meest geliefde fictieve familie: de Baxters. Een snoepje voor de fans!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.