Recensie

Genade in Parijs

Genade in Parijs | Karen Kingsbury

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze familieroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Genade in Parijs (Karen Kingsbury).

Inhoud
Ashley Baxter Blake en haar man, Landon, zijn bijna achttien jaar getrouwd. Dit willen ze vieren met een tripje naar Parijs, onder andere omdat daar enkele van Ashleys schilderijen tentoongesteld zullen worden tijdens een speciale expositie – een kans uit duizenden. Maar Ashley heeft zo haar twijfels. Jaren geleden, toen ze voor jaar naar Frankrijk ging om daar te werken in een galerij, maakte ze in diezelfde stad namelijk de grootste fout van haar leven en dat neemt ze zichzelf nog steeds kwalijk. Ook bewaart ze nog diep weggestopte geheimen met betrekking tot die tijd waarvan ze niet wil dat ze aan het licht komen. Wat als dat daar gebeurt? Of zal deze reis naar de stad waar het allemaal misging haar juist helpen om eindelijk rust te vinden en zichzelf te vergeven wat ze heeft gedaan?

Mening
In deze vlotlezende, emotierijke roman schrijft Karen Kingsbury over een gebeurtenis die ze al herhaaldelijk aangeroerd heeft in eerdere pennenvruchten. Dat maakt dat een deel van wat je leest wellicht als een zoveelste en daardoor enigszins saaie herhaling aanvoelt. Maar er wordt – gelukkig! – voldoende nieuws verteld om niettemin een boeiend verhaal te zijn. Of dat ook heel geloofwaardig is, daarover valt te twisten; met name het ‘spannende’ element dat is toegevoegd, doet niet bepaald realistisch aan. En een onsje minder romantiek had misschien geen kwaad gekund. Dat neemt echter niet weg dat het prima is om te lezen en wat er wordt gedeeld over vergeving en de bevrijdende kracht van genade, is voor wie worstelt met fouten (uit het verleden) hoopvol en bemoedigend.

Conclusie
Genade in Parijs is mooie roman die een krachtige boodschap over ‘bevrijding’, ‘genade’ en ‘vergeving’ verkondigt, en dat alleen al maakt hem lezenswaardig.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.