Recensie

Het Bluebird-geheim

Het Bluebird-geheim | Sharon Cameron

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dualtimeroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Het Bluebird-geheim (Sharon Cameron).

Inhoud
Duitsland, 1945. Als Hitler zelfmoord pleegt, neemt de moeder van Inge von Emmerich een wanhopige beslissing, waardoor Inge plots niemand anders meer heeft dan haar vader. Om die reden besluit ze hem op te zoeken in een van de kampen waar hij werkt, maar in plaats van hem daar te vinden, doet ze een schokkende ontdekking: alles waarin ze ooit geloofde, blijkt een leugen te zijn. Uit angst voor de gevolgen die dat voor haar kan hebben, neemt ze een nieuwe identiteit aan en wanneer een CIA-agent haar vervolgens een overtocht naar New York aanbiedt, grijpt Inge haar kans. Er is echter één voorwaarde aan verbonden: ze moet meewerken aan Project Bluebird, dat als doel heeft de naziarts op te sporen die afschuwelijke experimenten uitvoerde op gevangenen. Haar vader.

Mening
Wat Sharon Cameron in deze pennenvrucht, gebaseerd op gedegen research en de nodige feiten, schrijft over de door nazi’s ontwikkelde technieken om het menselijk geheugen te resetten, is in één woord bizar en daarmee ontzettend fascinerend. Je zit dan ook aan de bladzijden gekluisterd terwijl je je steeds dieper ingraaft in het verhaal, dat zowel thrillerachtige trekjes vertoont – het is soms bloedstollend spannend en huiveringwekkend – en iets beklemmends heeft, als dat het een romance bevat. Maar het is meer dan dit alleen, want er schuilt bovendien een boodschap in over ‘het juiste doen’ en ‘de levensveranderende kracht van liefde’. Dat bij elkaar opgeteld, plus de boeiende achtergrond waartegen alles zich afspeelt, maakt deze historische roman een absolute pageturner.

Conclusie
Het Bluebird-geheim is een echte aandachtstrekker – hij trekt je aandacht van begin tot eind én trekt de aandacht vanwege zijn hoge niveau. Deze roman is een eersteklas aanrader!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.