Recensie

Een schitterend plan

Een schitterend plan | Amanda Wen

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dualtimeroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een schitterend plan (Amanda Wen).

Inhoud
Sloane Kelley is geadopteerd en heeft geen idee waar ze vandaan komt. Om die reden heeft ze zich voorgenomen om er door haar werk als curator van een historisch museum voor te zorgen dat anderen hun afkomst wél kennen. Wanneer ene Garrett Anderson een oude tas aan het museum doneert, verwacht ze er maar weinig van. Totdat ze ontdekt dat er een oud dagboek in zit, waarin een jong meisje, Annabelle Collins, schrijft over haar gedwongen verhuizing naar het huis van haar oom en tante, halverwege de negentiende eeuw. Als vervolgens blijk dat er meer dagboeken zijn en ze ze besluiten te lezen, worden Sloane en Garrett meegezogen in het bijzondere levensverhaal van Annabelle. Ze doen ontdekkingen die ze niet voor mogelijk hadden gehouden en die hun leven voorgoed zullen veranderen.

Mening
Voor deze goedgeschreven, boeiende roman heeft Amanda Wen haar familiegeschiedenis onder het stof vandaan gehaald; de geschiedkundige fragmenten zijn namelijk gebaseerd op wat haar voorouders maakten. Dat geeft de historische verhaallijn iets authentieks. En het hedendaagse deel, dat daar naadloos mee verweven is, kent ook plussen. Zo voegt dat wat romantiek en mysterie toe, waar het geheel nog beter van wordt; verschillende thema’s worden goed uitgewerkt; en er wordt op een mooie, bemoedigende manier duidelijk gemaakt dat God voor ieders leven een schitterend plan heeft. Jammer alleen van de paar dingen die net iets te toevallig of rooskleurig zijn om geloofwaardig over te komen en het concept ‘dagboek(en)’ om een link te leggen naar het verleden is wel enigszins afgezaagd.

Conclusie
Een schitterend plan is een mooie roman met een tijdloze, diepgaande boodschap die uit is voordat je het goed en wel doorhebt. Dit debuut smaakt naar meer!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.