Recensie

Onmisbaar

Onmisbaar | Mirjam Kooijman

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze youngadultroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Onmisbaar (Mirjam Kooijman).

Inhoud
Sinds het overlijden van haar moeder voelt Jiska zich als oudste van het gezin verantwoordelijk voor de zorg voor haar broertjes en zusje. Daarom probeert ze buiten haar school en stages om thuis te zijn. Dan ontmoet ze Levi, met wie het meteen klikt. Hij maakt dat ze zich gelukkig voelt en even haar zorgen kan loslaten, waardoor ze het liefst zo veel mogelijk tijd met hem doorbrengt. En tegelijk ook niet, omdat hij een eind bij haar vandaan woont, wat betekent dat ze dan regelmatig van huis is. Dat en de ontmoeting met een andere jongen die interesse in haar heeft, leidt ertoe dat ze begint te twijfelen. Wie moet ze kiezen? En wat wil God dat ze doet? Ze komt er niet uit, tot een ingrijpende gebeurtenis alles op zijn kop zet en er eindelijk puzzelstukjes op hun plek beginnen te vallen.

Mening
Wat een fijne youngadultroman, deze derde pennenvrucht van Mirjam Kooijman. Als je eenmaal in het eigentijdse verhaal begonnen bent, laat je niet meer los. Dat is allereerst te danken aan de aantrekkelijke combinatie van gevoel, warmte en romantiek, al had alles wat met de liefde te maken heeft wel een onsje minder gekund. Daarnaast komt het doordat er veel gebeurt, want daardoor blijft het aldoor boeiend. Als laatste is het toe te schrijven aan de personages. Die zijn weliswaar erg perfect – ze gedragen zich voorbeeldig en zijn altijd vriendelijk en behulpzaam en nooit boos, wat niet heel realistisch is – maar voelen tegelijk algauw als vrienden, wat het leesplezier beslist vergroot, vooral voor tieners. En niet onbelangrijk: het geloof komt op mooie, inspirerende wijze naar voren.

Conclusie
Onmisbaar maakt dat je het liefst even alles uit je handen laat vallen om hem in één ruk uit te lezen. Een heerlijk hartverwarmende youngadultroman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.