Recensie

De zussen van Sea View

De zussen van Sea View | Julie Klassen

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze regencyroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De zussen van Sea View (Julie Klassen).

Inhoud
Engeland, 1819. Na het overlijden van hun vader stelt Sarah Summers haar zussen Emily, Georgiana en Viola voor om hun huis aan de kust open te stellen voor ouderen die zorg nodig hebben, om zo in hun levensonderhoud te voorzien. Emily en Georgiana zijn meteen enthousiast over het idee, maar Viola niet; zij is bang dat ze haar litteken dan niet langer voor de buitenwereld kan verbergen. Desondanks wordt het plan doorgezet en verandert het huis in een pension. Alleen blijkt al snel dat in plaats van enkel ouderen, zoals verwacht, ook aantrekkelijke jongeheren hun weg naar het pension weten te vinden. Met als gevolg dat de vier zussen heen en weer worden geslingerd tussen gevoelens van verlangen, plicht, weerzin, trouw, ambitie, onzekerheid en niet in de laatste plaats… liefde.

Mening
Romantiek, historie en mysterie combineren kan Julie Klassen als geen ander, zo toont ze met deze pennenvrucht opnieuw aan. In de roman zijn de drie elementen, samen met enkele geleende details uit Jane Austens werk – leuk knipoogje! – namelijk vakkundig verweven tot een prettig verhaal over ‘familie-zijn’, ‘vriendschap’, ‘loyaliteit’ en ‘tweede kansen’. Dat het wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, heeft als voordeel dat het boeiend blijft, en toch is het niet zo’n geweldige keuze. Want omdat ze zich bovendien vrij snel afwisselen, moet je steeds schakelen en is er weinig gelegenheid voor echte diepgang. En tot slot voelt het daardoor alsof er te veel moet worden verteld in te weinig woorden, met onafgewerkte eindjes en soms ongeloofwaardig snelle ontwikkelingen tot gevolg.

Conclusie
De zussen van Sea View biedt veel om van te genieten of zelfs bij weg te dromen. Een bekoorlijk zoethoudertje dan ook, dit begin van een familiesaga.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.