Recensie

De erfenis van Hollythorne House

De erfenis van Hollythorne House | Sarah Ladd

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze regencyroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De erfenis van Hollythorne House (Sarah Ladd).

Inhoud
Engeland, 1817. Als de man van Charlotte Gray onverwacht sterft, verandert haar leven van het ene op het andere moment. Want opeens is haar zoontje een rijke erfgenaam en dat vindt niet iedereen rechtvaardig; sommigen zijn van mening dat ze zelf recht op de erfenis hebben omdat Charlottes man nog schulden bij hen had uitstaan. Om te ontsnappen aan hen, en haar heerszuchtige zwager die zijn neefje onder zijn hoede wil nemen, besluit ze terug te keren naar haar ouderlijk huis. Haar zwager, die vreest dat ze gevaar lopen, stuurt bewakers mee om hen te beschermen en een van hen blijkt een oude bekende: Anthony, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Zijn aanwezigheid brengt oude gevoelens naar boven, maar er is ook twijfel. Kan ze hem eigenlijk wel vertrouwen?

Mening
‘Gewoon leuk’ is misschien wel de passendste omschrijving van deze regencyroman. Deze pennenvrucht van Sarah Ladd bestaat namelijk uit een cocktail van de elementen ‘historie’, ‘romantiek’ en ‘spanning’ – een combinatie die altijd werkt en dat is in dit geval ook zo – en is zodoende plezierige leeskost. Maar tegelijk moet er gezegd worden dat dit verhaal weinig bijzonders is, en niet eens zozeer omdat het met zijn oude-geliefden-zien-elkaar-terug-en-worden-opnieuw-verliefdplot een vrij standaard concept volgt. Het is meer dat het niet sprankelt. Dat het lang kabbelt; pas na twee derde van de zo’n driehonderd pagina’s is er sprake van wat vaart. En ten slotte blijft het wat oppervlakkig, want iets van een diepere laag ontbreekt. Ruim voldoende daarom – niets meer, niets minder.

Conclusie
De erfenis van Hollythorne House schotelt je een aangenaam romantisch historisch verhaal voor, dat vlot wegleest. Deze roman weet je vast en zeker weet te vermaken!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.