Recensie

Een schrijfster aan zee

Een schrijfster aan zee | Julie Klassen

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze regencyroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een schrijfster aan zee (Julie Klassen).

Inhoud
Engeland, 1819. Na een paar drukke maanden hebben de zussen Summers – Sarah, Emily en Georgiana – die met de hulp van anderen een succesvol pension aan de kust van Devonshire leiden, een rustige periode voor de boeg. Denken ze. Het pakt namelijk heel anders uit als de hertog en hertogin van Kent hun intrek nemen in de aangrenzende vakantiewoning en de zussen wordt gevraagd onderdak te bieden aan een drietal van hun mannelijke personeelsleden. Een grote eer, vinden ze, en dus laten ze deze kans niet aan zich laten voorbijgaan; ze stemmen met het verzoek in. Maar het zijn niet alleen drie mannen die ze in huis halen, blijkt algauw. Met dat ze de deuren van pension Sea View openen voor hun gasten, vinden ook mysteries en een kans op echte liefde hun weg naar binnen…

Mening
Julie Klassen kan uitstekend schrijven, alleen spreidt ze haar schrijftalent in deze pennenvrucht niet optimaal tentoon. Te veel personages. Te veel subplots, in plaats van één goede. Te veel korte stukjes en soms snelle perspectiefwisselingen, die samen geen vloeiend geheel vormen. Weinig diepgang. Behoorlijk kabbelend. Maar daarmee is al het negatieve ook gezegd en, belangrijker nog, het betekent niet dat er geen plezier te beleven valt aan deze roman. Tegelijk is het verhaal namelijk gezellig en knus, op het kneuterige af, en ook levendig, romantisch en ietsje mysterieus, waardoor het in bepaalde opzichten lange tijd vrij onvoorspelbaar is. Bovendien ademt het de regencysfeer, doordat het rijk is aan allerlei historische details uit deze periode. En dat is allemaal prettig en genoeglijk.

Conclusie
Een schrijfster aan zee is een roman om blij van te worden als je houdt van historische fictie met een zoete, warme touch. Voor wie dat geldt: lees deze titel!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.