Recensie

De ring van de suikerbaron

De ring van de suikerbaron | Lorri Dudley

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze regencyroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De ring van de suikerbaron (Lorri Dudley).

Inhoud
Benedenwindse Eilanden, 1829. Sinds haar ouders zijn omgekomen, is Hannah Rose Barrington op zichzelf aangewezen, temeer daar haar voogd, oom Reuben, niet goed voor haar zorgt. Ze is dan ook van geen kleintje vervaard, wat goed van pas komt als ze getuige is van een schipbreuk. Zonder te aarzelen haast ze zich met een roeiboot het water op en vervolgens laveert ze tussen de wrakstukken van het noodlottige schip door, terwijl ze zo veel mogelijk drenkelingen uit het water probeert te halen, voordat ze verslonden worden door hongerige haaien. Een van hen is Bradlee Granville, die hoopt te kunnen afstuderen door reizen te documenteren en op die manier indruk te maken op zijn professoren. Ze besluit hem daarmee te helpen, maar al snel is zij degene die zíjn hulp nodig heeft…

Mening
Het is al zonovergoten natuurschoon, zwierige jurken en zwijmelige romantiek wat de klok slaat, als het gaat om deze exotische regencyroman. Of nou ja, zo’n beetje dan. Deze drie elementen en vooral het laatste ervan beslaan namelijk een aanzienlijk deel van het enigszins clichématige verhaal. Maar er is meer in te vinden en gelukkig ook iets wat tegenwicht biedt aan het zoete en aanminnige en bekoorlijke. Zo is er avontuur, al verdwijnt dat helaas na de openingsscène ook weer direct van het toneel. Er is sprake van een beetje drama. En er is een mooie, opbouwende boodschap over onder meer ‘Gods wil voor je leven’. Met het geheel dat dat vormt, mag Lorri Dudley tevreden zijn, want hoewel je er niet door omvergeblazen wordt, is het ook niet verkeerd. Gewoon prima, eigenlijk.

Conclusie
De ring van de suikerbaron is een beproefd recept voor enkele ontspannen uurtjes, bij voorkeur in zomerse sferen. Perfect vakantieleesvoer, deze roman.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.