Blog

Leeslievelings-bijeenkomst 7 juni

In de eerste week van juni vereerde Becky Wade Nederland met een bezoekje – een perfecte gelegenheid voor een meet-and-greet, en gelukkig had ze daar zin in en tijd voor. En zodoende vond er een nieuwe Leeslievelings-bijeenkomst in de vorm van een heerlijke high tea plaats.

Een korte terugblik in woord en beeld – en de geweldige foto’s zeggen eigenlijk genoeg – van de leuke, gezellige en vooral heerlijke middag.

De Leeslievelings-bijeenkomst begon om drie uur, maar ook daarvoor was het al gezellig. Terwijl de een na de ander aankwam, werd er buiten en binnen de sfeervolle serre van De Bakkersmolen in Elburg namelijk volop gekletst en met elkaar kennisgemaakt, en er werd een kijkje genomen bij de boekentafel. Tot op een gegeven moment iedereen er was… behalve Becky, met haar dochters. Gelukkig duurde haar afwezigheid niet lang en kwam ze even over drieën met een ‘sorry, het was erg druk op de weg’ aanhaasten, om vervolgens gelijk verschillende mensen te begroeten.

Zodra iedereen binnen een plekje had gevonden, volgde een warm welkom, waarbij Mirjam Schippers als tolk fungeerde. Dat tolken deed ze trouwens heel de middag, en voortreffelijk. Ze vertaalde alles wat Becky vertelde vloeiend naar het Nederlands en alles wat in het Nederlands werd gezegd verwoordde ze in perfect Engels. Zo fijn!

En toen was het woord aan Becky Wade. Ze vertelde van alles over zichzelf, haar boeken en haar schrijven, en het was ontzettend leuk om een kijkje in haar schrijversleven en te krijgen en te weten te komen hoe bijvoorbeeld al die hartveroverende personages het levenslicht zien. Er werd dan ook geboeid geluisterd.

Op een gegeven moment werd de high tea opgediend en dus was het tijd voor een pauze, om te genieten van al het lekkers: verschillende verse theesoorten met heerlijke zoete lekkernijen uit de eigen bakkerij en chocolaterie, en diverse hartige hapjes. Oftewel: verrukkelijke koekjes, bonbons, petit glaces, sandwiches en meer. En ondertussen ging Becky Wade alle tafels langs om een praatje te maken met iedereen.

Een klein uurtje later, terwijl er nog volop werd genoten van alle lekkere hapjes van de high tea en een kop thee, nam Becky Wade nog eens het woord. Ze deelde een aantal leuke weetjes over haar boeken en ditmaal was er ook gelegenheid om nog wat vragen te stellen. Die er zeker waren. Zou haar volgende roman een Nederlands tintje krijgen? Waarom beschrijft ze haar personages en hun kleding altijd tot in detail? Wat vindt ze zelf haar mooiste roman? Op de ene vraag volgde een uitgebreide reactie, bij een volgende liet ze het antwoord een beetje in het ongewisse, omdat ze dat nog niet wist of omdat het onmogelijk was om te kiezen.

Na een hele ris foto’s te hebben gemaakt – de hele groep met Becky, het uitgeefteam met Becky, de vertaler met Becky, enz. – door de geweldige Renate Bleijenberg, klom Becky in de pen om te signeren. In de ene roman na de andere, die je er ook kon kopen, zette ze met veel zwier iets liefs en persoonlijks; bij nagenoeg allemaal stond er iets anders in. En dat was ook het moment dat iedereen de enige echte Leeslievelings-tas met de novelle Kies voor mij (Becky Wade), geschonken door Uitgeverij de Parel, kreeg.

Daarna werd nog uitgebreid nagekletst, werden er nog heel wat selfies gemaakt en waren er bedankjes om uit te delen, maar geleidelijk aan begonnen de eerste naar huis te gaan en toen zat de gezellige bijeenkomst er echt op.

Nu zijn er alleen nog de herinneringen. En… het vooruitzicht op een derde Leeslievelings-bijeenkomst in Gouda, dit najaar, met een heel leuke auteur en boekhandel.


Foto’s: © Renate Bleijenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.