Recensie

De vrouwen van het zwanenkasteel

De vrouwen van het zwanenkasteel | Melanie Dobson

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dualtimeroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De vrouwen van het zwanenkasteel (Melanie Dobson).

Inhoud
Callie Randall is heel tevreden met haar leven, dat zich afspeelt rondom de boekhandel die ze met haar zus runt. Ze zit er dan ook totaal niet op te wachten dat er iets verandert, maar als ze een oude editie van Bambi in handen krijgt, is dat wel wat er gebeurt. Want binnenin treft ze de naam ‘Annika Knopf’ aan en die vondst brengt haar in contact met Josh Nemeth, die al jaren op zoek is naar informatie over de vrouw en haar meevraagt naar Oostenrijk om onderzoek te doen. Na enige aarzeling besluit ze de uitdaging om haar vertrouwde wereldje te verlaten aan te gaan, in de hoop antwoord te vinden op alle vragen die het boek oproept. Wat de reis haar vervolgens brengt, en dat heeft alles te maken met een eeuwenoud zwanenkasteel, is echter veel meer dan ze ooit had durven hopen…

Mening
Deze goedgeschreven dualtimeroman is er een van de categorie ‘hiervoor offer je je nachtrust op’. Als je een begin met dit verhaal hebt gemaakt, wil je het namelijk uitlezen ook, ongeacht hoe laat het wordt, omdat het zo boeiend is, zo mooi en soms zelfs indrukwekkend en hartbrekend. Dat geldt vooral voor de historische verhaallijn, die geloofwaardig – veel berust op ware gebeurtenissen – de situatie in Oostenrijk aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog toont, met speciale aandacht voor oorlogsschatten en de buitengewone moed van gewone mensen in oorlogstijd. En waarvan een hoopvolle boodschap uitgaat. Maar het gaat eveneens op voor het hedendaagse deel, alleen gewoon in iets mindere mate. Je kunt dus wel stellen: Melanie Dobson heeft iets moois neergezet.

Conclusie
De vrouwen van het zwanenkasteel biedt een prachtig verhaal over ‘moed’, ‘hoop’ en ‘gerechtigheid’, dat je niet snel meer vergeet. Deze dualtimeroman is een aanrader!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.