Recensie

De verdwijning bij Loxby Manor

De verdwijning bij Loxby Manor | Abigail Wilson

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze regencyroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De verdwijning bij Loxby Manor (Abigail Wilson).

Inhoud
Engeland, 1816. Na jaren in Ceylon te hebben gewoond, keert Charity Halliwell terug naar haar geboorteland. Ze verblijft daar bij haar beste vriendin Seline, die in het landhuis Loxby Manor woont. Maar het bezoek loopt geheel anders dan ze van tevoren had verwacht, want niet lang na haar aankomst, verdwijnt Seline spoorloos. Als Charity samen met Selines broer, Piers, haar vroegere vriend, probeert te achterhalen wat er met haar Seline gebeurd is, doen ze de ene verontrustende ontdekking na de andere. Zo blijken verschillende familieleden en vrienden van Piers en Seline lid te zijn van een geheim genootschap, dat ’s nachts samenkomt in de ruïne van een oude abdij. Heeft dit genootschap iets te maken met de verdwijning van Seline? En zullen ze haar nog wel levend terugvinden?

Mening
Deze roman ademt een en al regencysfeer en romantiek. De typische details van die periode, zoals mooie jurken, bals en grote landhuizen, zijn namelijk veelvuldig aanwezig en het is flink romantisch. Maar het is niet enkel fijnheid, want het verhaal kent ook iets raadselachtigs, doordat er nagenoeg meteen aan het begin sprake is van een behoorlijk sinister mysterie, het vervolgens enkel groter wordt en de (verrassende) waarheid zich pas op het allerlaatst aandient. Feitelijk weinig mis mee, dus. En toch doet het je hart niet veel sneller kloppen. Er mist iets wat het echt bijzonder maakt en waardoor het zich onderscheidt van soortgelijke titels. Abigail Wilson heeft het schrijven dus wel degelijk in de vingers, al valt er tegelijkertijd voor haar op schrijfgebied nog behoorlijk wat te winnen.

Conclusie
De verdwijning bij Loxby Manor is een regencyroman vol raadsels met een romantisch tintje, die je nieuwsgierig houdt tot het einde toe.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.