Recensie

De motormeiden

De motormeiden | Jenni L. Walsh

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dualtimeroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De motormeiden (Jenni L. Walsh).

Inhoud
Engeland, 1939. Evelyn Fairchild heeft dan misschien een klompvoet, ze laat zich door die handicap niet weerhouden van wat ze het liefste doet: racen op het circuit van Brooklands. Wanneer de oorlog uitbreekt en ze verneemt dat de Wrens, het vrouwenkorps van de Britse marine, motorkoeriersters zoekt, aarzelt ze dan ook geen moment en meldt zich aan. Dat ze dat doet zonder medeweten van haar ouders, uit angst dat die er anders een stukje voor zullen steken, houdt ze voor zichzelf. Wie eveneens iets lijkt te verbergen, zo ontdekt Evelyn algauw nadat ze als motorkoerierster in Londen is begonnen, is Wren Smith, een van de leidinggevenden. Ze heeft er alleen geen idee van dat dat geheim alles met haar te maken heeft en haar leven niet lang daarna compleet op zijn kop zal zetten.

Mening
In deze roman wordt een podium geboden aan de vrouwen van de Women’s Royal Naval Service en dat verdienen ze, wordt al lezende duidelijk. Want het is absoluut bewonderenswaardig, alles wat zij deden tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waar Jenni L. Walsh, gebaseerd op gedegen research, in dit verhaal een impressie van geeft middels een tweetal verhaallijnen. Die samen vormen een geheel dat naast alle historie waarvan sprake is ook een zweempje romantiek bevat – een aangename toevoeging. Dat mooi uitgewerkte thema’s, zoals ‘vriendschap’, in zich heeft. Dat dusdanig weet te boeien dat je het boek het liefst zo snel mogelijk uit hebt en tegelijk niet wilt dat er een einde aan komt. En eerlijk: er had ook wel meer in gezeten dan je nu krijgt; het einde doet ietwat afgeraffeld aan.

Conclusie
De motormeiden vertelt mooi en meeslepend over het belangrijke werk dat de Wrens tijdens beide wereldoorlogen verzetten. Een dualtimeroman om u tegen te zeggen.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.