Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze thriller een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De Libië-tactiek (Joel C. Rosenberg).
Inhoud
Speciaal CIA-agent Marcus Ryker weet het zeker: Abu Nakba, de leider van Kairos en ’s werelds meestgezochte terrorist, is omgekomen bij het bombardement op het hoofdkwartier van de terreurorganisatie, in Libië. Een paar dagen later beweert een nieuwsbericht echter dat de bom, in plaats van de verblijfplaats van de groep terroristen, een school voor gehandicapte kinderen heeft geraakt, met talloze doden ten gevolg. Marcus wordt ervoor verantwoordelijk gehouden en om die reden meteen de laan uit gestuurd. Maar daarmee is de hele kwestie niet afgedaan, integendeel, zelfs. Want al snel wordt duidelijk dat de Abu Nakba inderdaad nog in leven is en – belangrijker nog – dat hij opdracht heeft gegeven tot een desastreuze aanslag op Amerikaans grondgebied. Over slechts enkele dagen…
Mening
Actueel. Bloedstollend. Meeslepend. Deze drie omschrijvingen zijn eigenlijk steevast van toepassing op de geopolitieke thrillers van Joel C. Rosenberg en dat gaat ook op voor deze titel. Na een proloog, die welbeschouwd geen enkele toegevoegde waarde heeft met het oog op het vervolg en daardoor minder interessant is, word je namelijk meegesleept in een verhaal waarvan het nachtmerrieachtige plot vandaag de dag al te makkelijk voorstelbaar is; waarbij de non-stopspanning met hoog tempo wordt opgevoerd; en dat bol staat van de actie, intrige en (politieke) machtsspelletjes. ‘Natuurlijk’ zijn er ook enkele ongeloofwaardige en voorspelbare aspecten – dat is per slot van rekening min of meer fictie-eigen – maar die worden veelal overschaduwd door de plussen en zijn zodoende weinig storend.
Conclusie
De Libië-tactiek zuigt je mee in een nachtmerrie die zomaar binnen afzienbare tijd werkelijkheid zou kunnen worden. Een actiethriller om u tegen te zeggen.