Recensie

De echo van Swanford Abbey

De echo van Swanford Abbey | Julie Klassen

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze regencyroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De echo van Swanford Abbey (Julie Klassen).

Inhoud
Engeland, 1820. Om haar broer te helpen reist juffrouw Rebecca Lane terug naar huis, om vervolgens door hem naar het tot hotel omgetoverde klooster Swanford Abbey te worden gestuurd. Ze moet zijn manuscript geven aan de beroemde schrijver Oliver Ambrose, die daar verblijft, in de hoop dat hij het onder de aandacht van zijn uitgever wil brengen. Daar aangekomen merkt Rebecca al snel vreemde zaken op. Wie sluipt er ’s nachts bijvoorbeeld door de kloostergangen? Ze vindt het verdacht, helemaal als de schrijver op een ochtend vermoord in zijn kamer wordt aangetroffen. Samen met Frederick, haar vroegere buurjongen die ook in het hotel logeert, gaat ze op onderzoek uit en dan blijkt dat er meerdere personen een motief voor de moord hebben. Maar wie heeft het nu echt gedaan?

Mening
Dat Julie Klassen zich bij het schrijven laat inspireren door wat onder andere Jane Austen heeft geschreven, is geen geheim; deze keer heeft ze echter ook wat van Agatha Christie in haar roman gestopt. Het verhaal draait namelijk vrijwel geheel om de vraag wie er achter het gepleegde misdrijf zit – het is ten diepste een echte whodunit – en die staat garant voor heel wat mysterie en enige spanning. Daarnaast is er, tussen alle moordgerelateerde bedrijven door, ook plaats voor romantiek en je krijgt zijdelings wat mee van de psychiatrie begin negentiende eeuw. Samen is dat voldoende interessant en boeiend om je aandacht vast te houden tot aan de ontknoping. En waarschijnlijk eveneens om je ervan te laten genieten, zelfs al is het dan misschien niet het aansprekendste boek ooit.

Conclusie
De echo van Swanford Abbey is het zoete en romantische van een regencyroman en het raadselachtige van een detective ineen. Absoluut geen onaangename combinatie.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.